Još jedan sjajan nastup balerina iz Borče i Padinske Skele - www.lobi-info.rs

Još jedan sjajan nastup balerina iz Borče i Padinske Skele

3 minuta za čitanje

Već smo vam pisali o mladim balerinama iz Borče i Padinske Skele koje osvajaju zlatne i srebrne pehare, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Ovoga puta prisustvovali smo Novogodišnjem koncertu koji su priredile u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, a na kome su se predstavili i drugi mladi umetnici iz Beograda.

Na samom početku programa pozdravio nas je Lav Lukić, jedan od najuspešnijih mladih pesnika u regionu. Čak 70 mladih balerina, od kojih najmlađe imaju 3 godine, a najstarije 14 , pokazalo je umeće kojim osvajaju medalje gde god da se pojave i to kroz različite muzičke stilove.

(Anja Vučković, Lav Lukić, Foto: Studio Flex)

Kao muzička podrška predstavila se i Anja Vučković, učenica Muzičke škole Stanković, mlada pevačica iz Borče, koja je prethodne godine predstavljala Srbiju na Međunarodnom Festivalu Kulture i Jezika u Moldaviji, a ove godine na istom festivalu održanom u Rumuniji. 

Među mladim balerinama posebno se izdvojila Jana Zimonjić, koja je na nedavno održanoj umetničkoj olimpijadi u Bugarskoj osvojila čak tri prva mesta. Trenutno je i učenik Baletske škole “Lujo Davičo”. Osvojila je više domaćih i međunarodnih nagrada na takmičenjima, a već dve godine je stipednista na majstorskom kursu čuvenog italijanskog koreografa Marka Felinija.

(Jana Zimonjič, Ljiljana Spasić, Lav Lukić, Foto: Studio Flex)

Osim što su nam ovi mladi talenti priredili nezaboravno veče, njihov koreograf i pedagog Ljiljana Spasić, odala nam je tajnu da za sugrađane Leve Obale spremaju poseban Božićni koncert u Padinskoj Skeli, na kome će okupiti još više mladih talenata iz Beograda.

A mi vam barem u slici prenosimo naš doživljaj i deo atmosfere, kakvu sa sigurnošću možemo očekivati i na predstojećem nastupu u Padinskoj Skeli:

This slideshow requires JavaScript.

Saznali smo i to, da će za najavljeni koncert ulaz biti BESPLATAN, a mi ćemo vas svakako obavestiti kada bude preciziran tačan datum i vreme Božićnog koncerta.

Leave a Reply

Prethodna priča

Ove godine bez dočeka Nove godine u Borči

Sledaća priča

Najavljena nova isključenja struje, ali i uklanjanje deponija

Poslednje od Dešavanja