in

Izgrađena kuća u Ovči kao deo projekta „Kuća od srca“

Izgrađena kuća u Ovči kao deo projekta „ Kuća od srca "-13-1-2015-02

Gradska opština Palilula pomogla je u izgradnji kuće porodice Antić iz Ovče u okviru projekta „Kuća od srca“, koji je sinoć emitovan na TV B92 u 22 h.

Projekat „Kuća od srca“ ima za cilj zbrinjavanje najugroženijih porodica na teritoriji Republike Srbije. Ministarstvo rada i socijalne politike prepoznalo je zajedničke ciljeve i priključilo se projektu u pomoći pri zadovoljavanju osnovnih potreba ugroženih porodica, upravo kao što je porodica Antić iz Ovče.

Izgrađena kuća u Ovči kao deo projekta „ Kuća od srca "-13-1-2015-01

Na licu mesta mogli smo da vidimo rukovodstvo gradske opštine Palilula – Stojana Nikolića, Acu Jevtića, Miloša Markovića, predstavnike mesne zajednice Ovča i mnoge druge. Svi oni su svojim konkretnim aktivnostima doprineli izgradnji i pomoći porodice Antić iz Ovče.

Takođe, humanost nije izostala ni od strane stanovnika Ovče, koji su pokazali svoju dobru volju i solidarnost.

Porodice koje su deo projekta „Kuća od srca“ uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike imaju priliku da budu stambeno zbrinute, materijalno potpomognute i vraćene u obrazovni sistem, što rezultira resocijalizacijom svih članova porodice uz akcenat na najmlađim članovima društva.

Projekat je zasnovan na donacijama i sponzorstvu i završava se 31. dana. Producent projekta Aleksandra Leko iz produkcije Shadonj stoji iza realizacije ovih humanitarnih akcija.

Autor i voditelj Žarko Lazić, nekadašnji stanovnik Borče, imao je priliku da pomogne svojim komšijama iz Ovče. Nadamo se da će u ovom projektu da istraje.

Izgrađena kuća u Ovči kao deo projekta „ Kuća od srca "-13-1-2015-03

Nadamo se da će se i dalje realizovati projekti u vezi sa pomoći najugroženijima na opštini Palililula, bez obzira da li su medijski propraćeni ili ne, da će socijalni problemi mnogih stanovnika na Levoj obali Beograda biti i dalje zadaci koji se konkretno rešavaju.

Podsećamo da i dalje postoji veliki broj građana kojima je neophodna pomoć i da je ovo samo jedan uspešno rešen zadatak na kom čestitamo organizatorima i učesnicima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Doček 2015.pravoslavne Nove godine u kod Hrama 12.1.2015

    Doček Pravoslavne nove godine kod Hrama

    Zbog radova na Zrenjaninskom putu biće zatvorene dve kolovozne trake - 2015

    Zbog radova na Zrenjaninskom putu zatvaraju dve trake