in

Izgleda da Pančevac i Pupin ni ove godine „nisu zaslužili“ novogodišnju rasvetu

Još u prvoj polovini septembra započeta je postavka novogodišnje rasvete po beogradskim ulicama. I pored stalnih kritika od strane sugrađana, gradske vlasti ne štede, pa je objavljen i tender za kupovinu dodatnih ukrasnih elemenata.

Pupinov most već godinu dana u mraku

Trg Nikole Pašiće osvanuo je prepun velikih crvenih kugli, a dvadesetak novih lokacija u Beogradu će ove godine biti okićene prvi put. U novogodišnjoj rasveti će zasvetleti i Hram Svetog Save, Skadarlija, Slavija, Tašmajdan, Akademski park, Kalemegdan, Cvetni trg i Palata „Albanija“.

Novina je da će biti okićeni centri prigradskih opština. Dekorativnu rasvetu postavićemo u Mladenovcu, Obrenovcu, Barajevu, Surčinu, Grockoj, Sopotu i Lazarevcu – naveo je zamenik gradonačelnika.

A mi očekujemo, da će po nepisanom pravilu, zasvetleti i svi gradski mostovi. Osim naravno Pančevačkog i Pupinovog mosta, jer naša dva mosta, svake godine budu „prekočena“ prilikom novogodišnje dekoracije.

Pančevac, u katastrofalnom stanju

Osvetljenje na Pupinu i dalje se čeka! Već godinu dana se priprema i radi sanacija pokradenih trafo stanica. Pančevački most oronuo, pun rupa, trulih ograda, „bušnih“ staza, njemu bi trebalo puno pažnje posvetiti. 

Jasno je da ima mnogo drugih problema koje treba rešiti na ova dva mosta, inače jedina koje ima leva obala. Ali zar ne bi bilo lepo, da se sugrađani sa leve obale barem za Novu godinu ne osete isključeno iz svih gradskih dešavanja.

Verujemo da bi svima prijalo da naši mostovi barem jednom „zasvetle“, makar dok traju praznici, pa da se i mi konačno osetimo kao žitelji glavnog grada.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Sta je cudno pa mi i nismo deo Beograda. Valjda ste iz odnosa i relacija to do sada ukapirali. Da jesmo napravili bi novu pijacu, dom zdravlja, sportski centar sa zatvorenim bazenom, srednju skolu i da ne nabrajam vec.
    Ovako use i u …..

U „Imleku“ se sanira šteta, potrošači ne moraju da brinu

Lokalni „mangup“ u Borči „pozajmio“ i provozao policijski automobil (VIDEO)