in

Huligani lomili prozore na OŠ „Olga Petrov“

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Padinskoj skeli pred zatvaranje?
Osnovna škola „Olga Petrov“ u Padinskoj skeli pred zatvaranje?

Taman se smirila situacija oko incidenta koji se dogodio u osnovnoj školi u Kotežu a sa drugog kraja leve obale stižu informacije o problemima druge škole.

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli već godinama ima probleme sa huliganima koji lome i uništavaju imovinu dok adekvatnog sankcionisanja i rešenja problema nema. U toj grupi, koja čini ova krivična dela, ima i bivših učenika.

Iz tog razloga ova škola se priključila peticiji građana da se u Padinskoj Skeli otvori policijska stanica. Incidenti su učestali a u blizini se nalaze i zatvor i psihijatrijska bolnica.

Osnovnoj školi Olga Petrov u Padinskoj Skeli preti isključenje struje - 25.11.2013

Pred Uskrs su nam polupali sve prozore i vrata koji su zahvaljujući pomoći opštine zamenjeni“, izjavila je direktorka Merica Buj Bjelogrlić.

„Ukrali su nam dve klime, verovatno za staro gvožđe, a nedavno su bakljom zapalili ulazna vrata. Ništa ne možemo jer su nam ruke vezane. Kada kažemo roditeljima, oni se ljute i nikada nije njihovo dete krivo. Prijavimo policiji ali se na tome sve završi“, kaže direktorka.

„Imamo školskog policajca ali on prati decu iz okolnih naselja kada se autobusom vraćaju kući jer je bilo incidenata“, objašnjava Bjelogrlić.

Da li je nemili događaj iz Koteža samo pokrenuo lavinu i podigao glas školskih ustanova da se ovim problemima neko krene ozbiljnije baviti, kao i da se u javnosti pokrene diskusija o tome?

Mi svakako smatramo da se nešto mora hitno preduzeti i da školske ustanove moraju biti dovedene u stanje u kom treba da budu a ne da budu mesto stalnih incidenata i ružnih scena, već mesto odakle će dolaziti samo lepe vesti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Školski dnevnik, LOBI

    Dnevnik pronađen, ocene sačuvane

    Klima u starim autobusima GSP-a ne radi zbog mogućih požara-2015

    Klime u starim autobusima ne rade zbog mogućih požara