Dnevnik pronađen, ocene sačuvane - www.lobi-info.rs

Dnevnik pronađen, ocene sačuvane

2 minuta za čitanje
Školski dnevnik, LOBI
Školski dnevnik, LOBI

Školski dnevnik, koji je ukraden prilikom upada naoružanih maloletnika u OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu, pronađen je tako da zaključne ocene neće biti dovedene u pitanje.

Juče je ovu školsku ustanovu posetila i prosvetna inspekcija koja je imala zadatak da istraži sve detalje incidenta i utvrdi da li je bilo propusta u radu škole. Počinioci su brzo uhapšeni ali je bilo neophodno da inspekcija proveri sve detalje i ozbiljno se pozabavi ovim problemom.

Mora da se radi i sa decom koja su to učinila i sa decom koja su to doživela ali i sa roditeljima„, izjavila je koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja Biljana Lajović ukazavši na važnu ulogu porodice u vaspitavanju dece.

Biljana Lajović nije želela da govori o identitetu maloletnika koji su počinili ovo krivično delo jer je istraga u toku, reč je o maloletnim licima i čekaju se podaci iz policije i škole, kao i nalazi inspekcije.

Ceo ovaj nemili događaj se, na svu sreću, završio bez velikih posledica ali svakako ostaje zabrinutost za omladinu, za obrazovno-vaspitni sistem i, na kraju krajeva, za čitavo društvo jer dobar deo ponašanja svakog čoveka potiče iz kuće. Nadamo se da će se konačno nešto više uraditi po ovom pitanju, tj. da će oni koji su zaduženi za to preduzeti krupnije korake kako se ovakve stvari više ne bi događale.

Leave a Reply

Prethodna priča

Počelo prijavljivanje za Vidovdanski turnir

Osnovna škola „Olga Petrov“ u Padinskoj skeli pred zatvaranje?
Sledaća priča

Huligani lomili prozore na OŠ „Olga Petrov"

Poslednje od Hronika