in

Prosvetna inspekcija kuca na vrata OŠ „Vasa Pelagić“

Osnovna škola Vasa Pelagić Kotež, LOBI
Osnovna škola Vasa Pelagić Kotež, LOBI

Danas će Grad Beograd poslati prosvetnu inspekciju u OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu. Njihov zadatak biće da utvrde sve detalje incidenta i provere da li je bilo propusta u radu škole. Akteri su uhvaćeni i o daljem procesuiranju odlučivaće nadležni organi.

Članica gradskog veća Tanja Popović rekla je da će prosvetna inspekcija u vanrednom nadzoru obaviti kontrolu ove školske ustanove. Proveriće se da li je na adekvatan način odrađeno sprovođenje zakona, ostvarivanje zaštite prava učenika, roditelja i zaposlenih.

Ona je takođe naglasila da ovaj događaj potvrđuje da je skorašnje pokretanje akcije u saradnji sa MUP-om da se umreže kamere u svim osnovnim i srednjim školama bilo pravi potez. Kao rezultat bi se dobilo centralizovano praćenje dešavanja iz jednog centra na svakoj opštini.

„U tim centrima će sedeti pripadnici policije zajedno sa nadležnima iz grada i u svakom trenutku policija će znati šta se dešava u školi i moći će odmah da reaguje“, izjavila je Popović.

Ova akcija svakako će povećati bezbednost i moći će brže da se reaguje prilikom sličnih događaja ali suštinski se ništa neće promeniti sve dok se ne dese promene u čitavom društvu i u obrazovno-vaspitnom sistemu. To je veliki problem današnjice i ne može se preko noći rešiti ali svakako treba krenuti što pre u pravom smeru.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Glavni akteri današnjeg haosa u Kotežu uhvaćeni

    Kada će biti sređena raskrsnica u Ranka Miljića i ulice oko škole Rade Drainac - 2015

    Kada će biti sređena raskrsnica u Ranka Miljića i ulice oko škole „Rade Drainac“