Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Osnovna škola Vasa Pelagić Kotež, LOBI

Prosvetna inspekcija kuca na vrata OŠ „Vasa Pelagić”

u Hronika od
Tara – T2

Danas će Grad Beograd poslati prosvetnu inspekciju u OŠ „Vasa Pelagić” u Kotežu. Njihov zadatak biće da utvrde sve detalje incidenta i provere da li je bilo propusta u radu škole. Akteri su uhvaćeni i o daljem procesuiranju odlučivaće nadležni organi.

Članica gradskog veća Tanja Popović rekla je da će prosvetna inspekcija u vanrednom nadzoru obaviti kontrolu ove školske ustanove. Proveriće se da li je na adekvatan način odrađeno sprovođenje zakona, ostvarivanje zaštite prava učenika, roditelja i zaposlenih.

Ona je takođe naglasila da ovaj događaj potvrđuje da je skorašnje pokretanje akcije u saradnji sa MUP-om da se umreže kamere u svim osnovnim i srednjim školama bilo pravi potez. Kao rezultat bi se dobilo centralizovano praćenje dešavanja iz jednog centra na svakoj opštini.

Zanimljivo:  Autobus udario u automobil u Borči (FOTO)

„U tim centrima će sedeti pripadnici policije zajedno sa nadležnima iz grada i u svakom trenutku policija će znati šta se dešava u školi i moći će odmah da reaguje”, izjavila je Popović.

Ova akcija svakako će povećati bezbednost i moći će brže da se reaguje prilikom sličnih događaja ali suštinski se ništa neće promeniti sve dok se ne dese promene u čitavom društvu i u obrazovno-vaspitnom sistemu. To je veliki problem današnjice i ne može se preko noći rešiti ali svakako treba krenuti što pre u pravom smeru.

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Hronika

Idi na Vrh