in

Glavni akteri današnjeg haosa u Kotežu uhvaćeni

Današnji incident koji se dogodio u Kotežu na svu sreću nema većih posledica ali svakako ima pouku i šalje jasnu poruku u kakvom društvu živimo.

Policija je brzo reagovala i u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Odeljenjem za maloletnike identifikovala i privela tri maloletna lica stara 15 godina koja su osmislila i izvela krađu dnevnika u Osnovnoj školi „Vasa Pelagić“ u Kotežu.

Kako se navodi, pištolj kojim su pretili bio je plastičan ali nož je bio pravi. U svakom slučaju, strah koji su pretrpeli osnovci i nastavnica svakako je stvaran.

Učenik VII/4 ove škole dogovorio se sa svoja dva druga da upadnu na čas i otmu dnevnik. Povod za ovo su njegove loše ocene.

Iz MUP-a navode da su pronađeni plastični pištolj, fantomka i nož a dnevnik je bačen u baru kod Koteža. Maloletni počinioci priznali su izvršenje ovog dela a o daljem toku postupka odlučiće Policija i Više javno tužilaštvo.

direktor OS Vasa Pelagic, incident u skoli

Napad shvaćen kao šala

Direktor škole Miodrag Lučić posle ovog događaja rekao je da je incident shvaćen kao šala od strane nastavnice i đaka te da nisu bili svesni ozbiljnosti situacije.

„Te dve maloletne osobe nisu đaci naše škole. Ušli su u odeljenje i pištoljem i nožem pretili nastavnici. Ona je ostala pribrana jer nije shvatila koliko je ozbiljna situacija, već je mislila da se radi o šali. Deca su čak imala i sledeći čas. Nastavnica je odmah pozvala školskog policajca koji je bio u dvorištu i ceo slučaj su prijavili policiji“, izjavio je Lučić.

„Deca se nisu uplašila, već su sve ovo shvatila kao igru“, izjavio je Lučić koji takođe tvrdi da niko nije imao razloga da ukrade dnevnik ovog odeljenja jer je on pun dobrih ocena.

Direktor je najavio da će razgovarati sa nadležnima o jačim merama bezbednosti u ovoj školi.

Na kraju se opet postavlja pitanje da li treba nešto da se desi, pa da nadležni reaguju? Da li profesori i pedagozi ne vide probleme koji postoje kod omladine uključujući i maloletna lica? Ili jednostavno niko od nadležnih ne želi da se bavi ovim problemima nego, kao i uvek, reakcije nastaju tek kada se nešto dogodi…?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Učenici OŠ “Vasa Pelegić“ pobedili na konkursu „Drugarstvo“

    INCIDENT U KOTEŽU: Maskirani napadači upali u školu i pretili oružjem!

    Osnovna škola Vasa Pelagić Kotež, LOBI

    Prosvetna inspekcija kuca na vrata OŠ „Vasa Pelagić“