in

Hor učenika veronauke iz Ovče proslavio krsnu slavu

Hor učenika veronauke osnovne škole iz Ovče „Sveti Simeon Bogoprimac“ , kojeg zajedno vode veroučitelj hadži Dragan Popović i učiteljica Maja Popović, proslavio je svoju krsnu slavu i to dvanaestu godinu zaredom.

Ovaj horić iza sebe ima mnogobrojne nastupe, a poslednji je 13. januara ove godine na Raspevanoj jelki u Božićnom seocetu kod Hrama Svetog Save na Vračaru. Pre svega poje u crkvi na svetoj liturgiji nedeljom, počev od hrama Svetih Petra i Pavla u Kotežu, hramu Svetog proroka Ilije u Mirijevu, a sada u crkvi Svete Petke na Ovčanskom putu.

Horić je jedinstven i po tome što je zapravo dečija pevnica i neguje jednoglasno pevničko pojanje, ali i što peva pesme svoga veroučitelja iz pesmarice „Trojice je presto ljubav“. 

Horić će ove godine pojati i na slavi opštine Palilula Sveti jevanđelist i apostol Marko, a za tu priliku je veroučitelj Dragan spevao pesmu o ovom slavnom svetitelju koja će tom prilikom biti premijerno izvedena.

Do sada horić ima tri objavljena muzička cd-a, a u pripremi je i četvrti kao i nova pesmarica njihovog veroučitelja. I ove godine mali horisti su osvojili pregršt nagrada na opštinskom takmičenju u solo pevanju mlađih razreda Zlatna sirena.

Ove godine horić se okupio u znatno manjem broju, ne samo zbog ledene crkve već i zbog opakog gripa, sa svojim marljivim sveštenicima i na Svetoj liturgiji koja je počela u 9 časova u svojoj crkvi Svete Petke na Ovčanskom putu otpojali i Obred sečenja kolača.

Ovaj horić brine i razmišlja o deci jer već dvadesetčetvoro dece iz ove male muzičke družine upisalo i pohađa muzičke škole u Beogradu, a u horiću je do sada bilo preko tri stotine đaka.

Foto: Hram Svete Petke na Ovčanskom putu

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od danas novi sistem parkiranja u Beogradu

Održan dečiji rukometni turnir u Padinskoj Skeli