in

Dečiji horovi sa leve obale ulepšali Beogradsku zimu (VIDEO)

Čarobno Božićno seoce kod Hrama Svetog Save na Vračaru ove godine imalo je mnogobrojne nastupe renomiranih i najpopularnijih muzičkih grupa i pevača. Među njima svoju priliku za muzičke nastupe dobila su i deca iz osnovnih škola na levoj obali.

U okviru ove manifestacije, nastupio je i jedan maleni ali brojni horić učenika veronauke iz Ovče „Sveti Simeon Bogoprimac“. Ovaj horić već pet godina svake nedelje svojim nebeskim glasićima iz pevnice crkve Svete Petke na Ovčanskom putu, doprinosi milozvučju Božanstvene liturgije.

Veroučitelj hadži Dragan Popović, roditelji i horovođa raspevane dečice i prvi pojac horića učiteljica Maja Popović, doveli su 13. januara na koncert ispred Hrama 33 dece uzrasta od 7 do 17 godina. Pred raspoloženom publikom otpevali su sedam pesama Svetog Nikolaja Velimirovića Srpskog i svoga veroučitelja.

Hor osnovne škole „Vasa Pelagić“ iz Koteža takođe je ove zime imao sjajne nastupe. Deca su nastupila na Svetosavskom koncertu „Pojte i utrojte“ održanom u Dečijem kulturnom centru Beograda, u okviru „Beogradske zime“. Ovom prilikom nastupili su uz Ivanu Peters.

Kako smo saznali od nastavnice Aleksandre Stanković, koja uspešno vodi ovaj hor već 30 godina, hor škole „Vasa Pelagić“ će nastupiti i ispred Svetosavskog hrama za Uskršnje praznike.

I deca iz OŠ „Zaga Malivuk“ iz Krnjače dala su svoj muzički doprinos. Četiri učenice razreda IV-2, nastupile su pred hramom Svetog Save, izvodeći srpske tradicionalne pesme. U pitanju su sestre Mirsada i Vera Bislimović, Višnja Sodomka i Mia Mosić.

Ponosni smo na đake sa leve obale, ali i odrasle koji su ih podržali i usmerili njihov muzički talenat.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Divlje svinje uništile fudbalski teren u Krnjači

Noćas povređen mlađi muškarac u saobraćajnoj nesreći u Borči