in

Divlje svinje uništile fudbalski teren u Krnjači

Fudbalski klub Poštar Zvezdara susreće se sa nesvakidašnjim problemom pošto su njihov teren, koji se nalazi u naselju Krnjača, u poslednja tri meseca razorile i gotovo uništile divlje svinje!

Leva obala Dunava poznata je po ovim životinjama, iako se naselja u tom delu prestonice nalaze na samo 15-20 minuta od centra Beograda.

Duvlje svinje dolaze iz omanje šume koja se nalazi u blizini terena i gotovo ih je nemoguće oterati jer su se potpuno pripitomile. 

Poslednjih 11 godina pravili smo ovaj teren, ulagali sve što imamo, prevazišli čak i situacije sa migrantima. Sada, kada smo konačno stali na noge, pojavile su se divlje svinje, i to usred grada – priča zabrinuto predsednik kluba Zoran Urošević.

Lovačko udruženje nedaleko od ovog fudbalskog terena ima svoje čeke. Oni i hrane životinje u ovim hladnim zimskim danima.

Kada je sve počelo pomislili smo da se to neće ponavljati, sanirali smo teren, da bi nas već sutradan sačekala još gora situacija – objašnjava Urošević.

Kako kaže prvi čovek kluba koji se takmiči u A grupi Prve beogradske lige, njegovi igrači više ne mogu ni trening da održe na tom terenu. Ukoliko se ovaj problem ne reši uprava kluba biće prinuđena da zatvori klub. I to u trenutku kada slave 90 godina postojanja.

Dodatno objašnjava da su velika sredstva su potrebna da bi se teren ponovo sredio i kompletno ogradio. Klub sam neće moći da se oporavi i ponovo stane na noge.

Pored divljih svinja, “poštari” su se suočili sa još jednim problemom. Nedavno su im  obijene prostorije, pa su ostali i bez osnovne opreme.

Kako kažu, Fudbalski savez Beograda im jedini pomaže. Iz ovog fudbalskog saveza obećali su nekoliko lopti i nešto opreme. Rekli su i da će pomoći da se ogradi teren i zaštiti od divljih svinja.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nakon jakog snega ulice na levoj obali ipak prohodne (FOTO)

    Dečiji horovi sa leve obale ulepšali Beogradsku zimu (VIDEO)