Divlje svinje uništile fudbalski teren u Krnjači - www.lobi-info.rs

Divlje svinje uništile fudbalski teren u Krnjači

2 minuta za čitanje

Fudbalski klub Poštar Zvezdara susreće se sa nesvakidašnjim problemom pošto su njihov teren, koji se nalazi u naselju Krnjača, u poslednja tri meseca razorile i gotovo uništile divlje svinje!

Leva obala Dunava poznata je po ovim životinjama, iako se naselja u tom delu prestonice nalaze na samo 15-20 minuta od centra Beograda.

Duvlje svinje dolaze iz omanje šume koja se nalazi u blizini terena i gotovo ih je nemoguće oterati jer su se potpuno pripitomile. 

Poslednjih 11 godina pravili smo ovaj teren, ulagali sve što imamo, prevazišli čak i situacije sa migrantima. Sada, kada smo konačno stali na noge, pojavile su se divlje svinje, i to usred grada – priča zabrinuto predsednik kluba Zoran Urošević.

Lovačko udruženje nedaleko od ovog fudbalskog terena ima svoje čeke. Oni i hrane životinje u ovim hladnim zimskim danima.

Kada je sve počelo pomislili smo da se to neće ponavljati, sanirali smo teren, da bi nas već sutradan sačekala još gora situacija – objašnjava Urošević.

Kako kaže prvi čovek kluba koji se takmiči u A grupi Prve beogradske lige, njegovi igrači više ne mogu ni trening da održe na tom terenu. Ukoliko se ovaj problem ne reši uprava kluba biće prinuđena da zatvori klub. I to u trenutku kada slave 90 godina postojanja.

Dodatno objašnjava da su velika sredstva su potrebna da bi se teren ponovo sredio i kompletno ogradio. Klub sam neće moći da se oporavi i ponovo stane na noge.

Pored divljih svinja, “poštari” su se suočili sa još jednim problemom. Nedavno su im  obijene prostorije, pa su ostali i bez osnovne opreme.

Kako kažu, Fudbalski savez Beograda im jedini pomaže. Iz ovog fudbalskog saveza obećali su nekoliko lopti i nešto opreme. Rekli su i da će pomoći da se ogradi teren i zaštiti od divljih svinja.

 

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Nakon jakog snega ulice na levoj obali ipak prohodne (FOTO)

Sledaća priča

Dečiji horovi sa leve obale ulepšali Beogradsku zimu (VIDEO)

Poslednje od Vesti