in

Saznajte zašto u nedelju treba da posetite Hram Svete Petke na Ovčanskom putu

dav

U nedelju 03. februara u Hramu Svete Petke na Ovčanskom putu planirana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svi sugrađani koji mogu i žele da dobrovoljno daju krv mogu to učiniti u ovom pravoslavnom hramu u nedelju od 10.30 do 14.00 časova.

Hram svete Petke nalazi se na pola puta između naselja Ovča i Borča. Najmlađi je hram na levoj obali, a po mišljenju mnogih i najlepši. Na čudesan način sazidan je za 3 meseca, a onda je počelo njegovo uređenje. Godinama unazad važi mišljenje da kada bi u ovaj hram ušao čovek bez vere ne bi mogao da izađe praznog srca i prazne duše.

Lepotu hrama uvećava dečji hor koji peva na nedeljnim liturgijama. Posebno svečano je za velike praznike jer posle bogosluženje sveštenici ovog hrama, otac Branislav i otac Miladin, organizuju priredbe sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Broj posetilaca iz godine u godinu raste. Na proslavi Badnje večeri bilo je preko 2000 ljudi, pristiglih ne samo iz okoline već i iz drugih delova grada. Tom prilikom starešina je u besedi podsetio na smisao Praznika i pozvao parohijane na humanost i čovekoljublje u toku cele godine.

Za Božić sakupljani su paketi hrane koji su podeljeni siromašnim porodicama. Sada ova dva vredna i od svojih parohijana omiljena sveštenika, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati pri Hramu Svete Petke na Ovčanskom putu.

Do hrama se dolazi autobusima 105 i 105L. Detalje akcije i način prijavljivanja možete naći na fejsbuk stranici: Hram svete Petke na Ovčanskom putu

Sveštenstvo ovog hrama poziva sugrađane da odvoje malo vremena i posete u nedelju hrama Svete Petke.

Biće u prilici da celivaju čudotvornu ikonu Majke Božije počajevske, poklone se svetinjama ovog hrama, a davanjem krvi spasu nečiji život i poboljšaju svoje zdravlje.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Toje za svaku pohvalu za nase Svestenike ,treba ceniti njihovo zalaganje ,njihov rad zahvaljujuci njima dobilismo jedan prelep hram,da bi svi poradili na ovcanskom putu koliko i oni ovo bi bijo prelep kraj,ali zamolola bih vas da porucite opstinskim glavesinama da obidju ovcanac,da bar mogu deca nesmetano da prolaze,nijedan prelaz ne vidimo,pesacke staze da vidite to je uzas,o rupama po ulicama da ne govorim,katastrofa,ugledajte se opstinari na nase parohe pa ce te mozda nesto i uraditi.veliki pozdrav i hvala nasim Svestenicima

  2. U potpunosti se slažem sa tekstom i komentarima. prisustvovao sam službama koje drže i koje dižu do neba, gledao kako vredno i neumorno rade zajedno sa majstorima, slušao o njihovim posetama bolnicama, zatvorima i drugim institucijama gde je trebalo nekog utešiti, ispovediti, pričestiti… Svaka čast!!!

Nove izmene polazaka vozova do Ovče i Pančevačkog mosta

Opasni psi idu u azil Kovilovo, ali moguće ih je udomiti