in

Od Zrenjaninske petlje do Pančevačkog puta tek 2016. godine

Novom deonicom od Zrenjaninske petlje do Pančevačkog puta kamioni će moći tek 2016. godine jer je rok pomeren po ko zna koji put. 

Što znači da ćemo na Zrenjanincu imati gužve sve dok se drugi deo pristupne saobraćajnice ne završi a novi rok je krajem godine.

Prvobitno je planirano da sve saobraćajnice u dužini od 21,7 km budu gotove kad i most Zemun-Borča.

Još tokom izgradnje rok je pomeren za avgust ove godine zbog problema sa eksproprijacijom zemljišta na delu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015

Prilikom završetka radova na Pupinovom mostu i deonice do Zrenjaninskog puta dat je novi rok – seprembar 2015. godine. Sada je i taj rok probijen!

Pre dva meseca smo pisali o tome – da li će Zrenjaninski biti spojen sa Pančevačkim putem u roku? Sada je potrđeno da neće zbog novih problema na pomeutoj relaciji.

– Zbog problema sa rušenjem bespravno izgrađenog objekta i pronađenih podzemnih instalacija koje nisu ucrtane u katastar, moguće je da će doći do produžetka roka do kraja ove godine. O tome će radni tim Vlade Srbije pregovarati sa glavnim izvođačem, kompanijom CRBC, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015 Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015 Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015

Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015 Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015 Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015

 

Gužve na Zrenjanincu do kraja godine

Sve dok se ne završi izgradnja druge deonice pristupne saobraćajnice, osuđeni smo na gužve duž Zrenjaninskog puta.

Posebno na delu od raskrsnice „Putnik“ do Zrenjaninske petlje gde se Zrenjaninac sužava i prelazi iz četiri trake u dve na deonici kroz najveće naselje na levoj obali.

Prosto nam nije jasna nemogućnost nadležnih da prošire Zrenjaninski put u pomenutom delu jer ovaj problem nije od juče, već više od 20 godina čekamo proširanje do Padinske Skele.

Drugi deo pristupne saobracajnice Pupinov most - 2015

 

Jedno od rešenja da se smanji gužva

Naš sugrađanin Mirko Trmčić izneo je zaista dobar predlog postavljanja znaka za zabranu preticanja za teretna vozila na delu Zrenjaninca kroz naselja na relaciji Borča-Pančevački most. Postaje nepodnošljivo zagušenje saobraćaja koje teretna vozila prave vožnjom obema trakama.

Stoga apelujemo na nadležne da razmotre ovaj zahtev i privremeno uvedu zabranu preticanja teretnih vozila na pomenutoj relaciji sve do završetka radova, tj. do kraja godine kada bi trebalo da se otvori deonice Zrenjaninska petlja – Pančevački put.

Do tada, šta drugo, nego da budemo strpljivi…

Foto: nnikolic1986 / vlasta

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Fabrike i nova radna mesta u slobodnoj zoni „Krnjača“

BIA istražuje smrt nemačkog špijuna