Fabrike i nova radna mesta u slobodnoj zoni „Krnjača”

u Vesti

– Beograd će dobiti novo javno preduzeće „Slobodna zona Beograd” i dve slobodne zone – u Krnjači i Bariču, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

– Očekujemo da 30. jula na sednici Skupštine Grada jedna od tačaka dnevnog reda bude osnivanje preduzeća „Slobodna zona Beograd”, koje će imati dve lokacije za slobodne zone. Jedna je u Krnjači a druga upravo ova na kojoj je fabrika „Prva iskra Barič” na kojoj treba da se realizuje investucija, rekao je Mali.

– Uskoro počinju aktivnosti u vezi sa rušenjem postojećih objekata u Bariču kako bi se sve spremilo i kako bi na jesen mogla da počne izgradnja fabrike „Meita” koja će zaposliti oko 1.400 ljudi, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

– Intenzivno radimo na tome da nakon osnivanja ove dve slobodne zone identifikujemo i slobodno zemljište u Lazarevcu, Grockoj i Mladenovcu kako bismo i u tim delovima gradili slobodne zone, podstakli investicije, zapošljavanje ljudi i razvoj prigradskih opština, naveo je Mali.

Ukoliko se pomenuti princip iz Bariča primeni i na slobodnu zonu u Krnjači, verovatno u budućnosti možemo očekivati neku investiciju, fabriku i nova radna mesta.

Potencijal za razvoj Krnjače duž Pančevačkog puta je ogroman a biće još veći i značajniji kada se završi izgradnja drugog dela pristupne saobraćajnice koja će ovaj deo povezati sa Pupinovim mostom i obilaznicom oko Beograda.

Tags:

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH