in

BIA istražuje smrt nemačkog špijuna

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da će informacije o preminulom nemačkom državljaninu u Borči, za kojeg se spekuliše da je špijun, biti saopštene „ako to bude bilo u interesu države“.

Stefanović je potvrdio da je u Borči nađeno beživotno telo nemačkog državljanina i da se za sada pretpostavlja da je reč o prirodnoj smrti.

– Za sada nema indicija da je reč o nasilnoj smrti. Pretpostavljamo da se radi o prirodnoj smrti. Obdukcija će dati više informacija o tome, rekao je Stefanović.

On je dodao da će sve informacije i podaci koji su nađeni u stanu nemačkog državljanina biti analizirani u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom.

– Posle toga ćemo ako bude u interesu Republike Srbije, moći da damo više informacija, rekao je ministar.

Prema informacijama koje poseduju mediji, reč je o Tomasu Lederstateru, rođenom 1966, u čijem stanu u Borči su nađene fascikle s fotografijama, dokumentima i detaljnim opisima svih terorističkih napada u svetu u prethodnih 15 godina, nekoliko laptopova, tableta, vise od 15 bankovnih kartica, više nemačkih i srpskih pasoša s različitim imenima, kao i 100 SIM kartica. Više o tome na „Nemački špijun pronađen mrtav u Borči.

Izvor: Tanjug

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od Zrenjaninske petlje do Pančevačkog puta tek 2016. godine

    Popova bara bez vode. Vodovod apeluje: smanjite potrošnju vode! 2015

    Popova bara bez vode. Vodovod apeluje – smanjite potrošnju vode!