in

Popova bara bez vode. Vodovod apeluje – smanjite potrošnju vode!

Popova bara bez vode. Vodovod apeluje: smanjite potrošnju vode! 2015

Zbog kvara na vodovodnom sistemu u Ravničarskoj ulici veći deo sugrađana iz Popove bare ceo dan nema vodu.

Prema najavama Beogradskog vodovoda, pomenuti kvar će biti saniran večeras pa bi voda trebalo da dođe do 22 h. Takođe, oni apeluju na sve Beograđane da smanje potrošnju vode!

U danima ekstremno visokih temperatura na mejl adresu i u kontakt centar JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ pristižu prigovori jednog broja sugrađana zbog poremećaja u snabdevanju vodom iz proizvodnog pogona „Vinča“ čiji je maksimalni kapacitet 60 litara vode u sekundi.

Merenjima je ustanovljeno da se u većini naselja u večernjim i noćnim satima u dane ekstremno visokih temperatura potrošnja penje na 70 i 80 litara vode u sekundi. Inače, tokom godine ovde se troši upola manje vode.

Ove činjenice upućuju na neracionalnu potrošnju, kako kažu u „Vodovodu“, koja dovodi do pada pritiska i poremećaja u snabdevanju vodom manjeg broja potrošača u pojedinim naseljima.

– Da bi na svim beogradskim slavinama bilo dovoljno vode i tokom najtoplijih letnjih dana, dovoljno je da se svi zajedno uzdržimo od prekomerne nenamenske potrošnje (zalivanje i natapanje zelenih površina, rashlađivanje pločnika, pranje automobila i sl.) i povedemo računa o ispravnosti kućnih instalacija, apeluju nadležni iz „Vodovoda“.

Zato pozivamo sve svoje sugrađane da racionalizuju potrošnju vode kako bismo je imali u narednim danima jer nas čekaju izuzetno visoke temperature.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    BIA istražuje smrt nemačkog špijuna

    Vrtić „Cvrčak“ iz Borče dobio nagradu za najlepše uređeno dvorište-2015

    „Cvrčak“ dobio nagradu za najlepše uređeno dvorište