in

Da li će Zrenjaninski biti spojen sa Pančevačkim putem u roku?

Pristupna saobraćajnica Zrenjaninski put - Pančevački put, LOBI, izvor: novosti.rs
Pristupna saobraćajnica Zrenjaninski put - Pančevački put, LOBI, izvor: novosti.rs

Građani leve obale Dunava dugo su čekali na drugi most koji će povezati dve obale Dunava i napokon ga dočekali. Pupinov most otvoren je 18. decembra i taj dan jedan je od lepših u skorijoj istoriji ovog dela Beograda.

Bilo je primedbi, kao što je nezavršena pešačko-biciklistička staza, zašto je ograničenje brzine samo 50 km/h, kao i zašto samo jedna linija gradskog prevoza prelazi preko Pupinovog mosta. Još uvek čekamo na neke reakcije i da se nešto promeni.

Takođe (jedva) čekamo da se radovi na pristupnim saobraćajnicama privedu kraju. Deo obilaznice koji treba da spoji Zrenjaninsku petlju sa Pančevačkim putem uveliko je u izgradnji. Kada je most završen a i kasnije u toku nastavka radova, rečeno je da je rok avgust 2015. godine.

Pristupna saobraćajnica Zrenjaninski put - Pančevački put, LOBI, izvor: novosti.rs

Ali, po svemu sudeći, pričekaćemo još malo na ovaj deo puta koji će inače rasteretiti trenutno kamionima i šleperima opterećen Zrenjaninski put, koji koriste obilaznicu.

„Asfalt je izliven u desnoj traci u dužini od tri kilometra od Zrenjaninske petlje ka Pančevačkom putu. Ali još nije urađen završni sloj. Na levoj strani valjamo tucanik i pripremamo podlogu za asfaltiranje kolovoza. Inače, preostalo je da se uradi još oko 8,5 kilometara do kraja radova“, kažu radnici koji su uposleni na ovom delu puta.

Oni nisu baš ubeđeni da će radovi biti gotovi na vreme a to se može primetiti i prema trenutnom stanju na terenu.

Ovaj deo obilaznice oko Beograda izuzetno je važan i čim bude gotov u celosti, osetno će rasteretiti mnoge delove grada a naročito Zrenjaninski put koji se sada koristi kao tranzitna ruta. Nadamo se da će se radovi ubrzati i da će ovaj deo pristupne saobraćajnice biti gotov u prvobitno zadatom roku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nista nisu u stanju da urade po projektu i u roku..Most je po projektu trebao da ima dve sajle,dekorativnu rasvetu,biciklisticko-pesacku stazu,cak se pricalo i o putu koji sa mosta vodi ka Crvenki i dalje Borci…Nista od toga nije uradjeno,obecali su da ce na prolece dovrsiti pesacko-biciklisticku stazu ali nista od toga,nisu ni mrdnuli sa radovima.Obecali su put od zrenjaninca do pancevackog puta ali ni od toga nema nista…laz,laz i samo laz…

Pančevački most mrak, LOBI

Pola Pančevačkog mosta ka levoj obali u mraku

Prošlogodišnja poplava u naseljima na levoj obali Dunava (FOTO) - 2014

Prošlogodišnja poplava u naseljima na levoj obali Dunava (FOTO)