in

GSP raspisao tender za kupovinu novih vozila

GSP „Beograd“ raspisao je danas tender za kupovinu novih autobusa, ali ne 210 vozila, kako je najavljivano, već 70 i to na – lizing.

Rok za podnošenje ponuda je 12. april, a rok za isporuku vozila samo 60 dana od potpisivanja ugovora. Kako su ranije najavili gradski čelnici, cilj je da sva nova vozila budu na beogradskim ulicama do 01. septembra.

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, svi autobusi moraju da budu iste marke i tipa, potpuno novi i nekorišćeni, solo i niskopodni, uz garanciju na celo vozilo od najmanje tri godine. Od ponuđača se traži da to bude autobus gradskog tipa, sa troja vrata, minimum 26 mesta za sedenje, te kapacitetom od najmanje 100 putnika.

Takođe, obavezni su klima uređaj, sistem za grejanje radijatorskog tipa, sistem informisanja putnika u vidu LED indikatora, sistem za mobilni video nadzor, prostor za putnike sa posebnim potrebama, sistem za automatsko brojanje putnika, bežični internet…

Ponuđač je dužan da obezbedi obuku vozača za ova vozila, ali i servis u krugu najdalje 50 kilometara od Beograda.

Poznavaoci prilika na tržištu auto industrije, a posebno kada su u pitanju gradski autobusi, tvrde da nema mnogo firmi koje mogu da isporuče toliko vozila u tako kratkom roku. Kao favoriti za posao spominju se turski „Otokar“ i „Iveko bus“ sa sedištem u Francuskoj.

Kako su najavili čelnici prestonice, za nove autobuse obezbeđeno je 45 miliona evra. Veći deo od 35 miliona je rebalansom budžeta za 2019. osigurao Grad Beograd, a preostalih 10 miliona GSP „Beograd“.

Građani leve obale trenutno se nadaju da će neka od novih vozila saobraćati i na levoj obali, jer trenutno se vozimo u najlošijim autobusima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog linije 43 građani Koteža kod predsednika Opštine

    Počinje sezona krpelja, ali i njihovo suzbijanje