in

Gradski prevoz samo za zaposlene, ko nema mesečnu plaćaće dnevnu kartu

Javni gradski prevoz u Beogradu biće ponovo uspostavljen od petka, 08. maja, ali u ovoj, prvoj fazi normalizacije, biće namenjen samo za zaposlene. Svi koji ulaze u gradski prevoz moraće da nose maske i rukavice.

Ulazak putnika u vozilo biće moguć samo na prednjim vratima, dok će izlazak putnika biti na vratima obeleženim za izlaz, što će na vozilu biti obeleženo. Mesta za sedenje i stajanje biće vidno obeležena u svakom vozilu što će biti i maksimalni dozvoljeni broj putnika u vozilu – naveo je Jovica Vasiljević, gradski sekretar za javni prevoz

Zaposleni koji imaju personalizovanu A1 BusPlus karticu, na koju je uplaćen iznos za tekući mesec, neće morati da nose sa sobom radne naloge. Podsećamo, ove kartice mogu trenutno da se izdaju samo preko firme.

Ostali zaposleni, koji nemaju personalizovane BusPlus kartice za zaposlena lica, moći će da kupe jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu. Za ovu grupu zaposlenih obavezno je da poseduju radni nalog, i to za svaki dan novi.

Cena jednodnevne karte, koliko bi radnik trebalo da izdvoji da ode na posao i vrati se je – 250 dinara. Za tri dana ona iznosi 700 dinara, a za pet dana 1.000 dinara.

Dopuna mesečne karte kao i kupovina jednodnevne, trodnevne i petodnevne karte biće omogućena na kioscima širom Beograda, na oko 2.000 prodajnih mesta – dodao je Vasiljević.

Sve ostale vrste karata i dopune karata za javni prevoz neće moći da se kupe dok je korišćenje javnog prevoza omogućeno samo zaposlenima.

Takođe, vodiće se računa o tome da se u vozilima ne stvaraju gužve. Zato, ukoliko vozač proceni da je u autobusu maksimalno dozvoljeni broj putnika, on će imati mogućnost da ne prima više ljudi.

U narednim fazama biće omogućeno i ostalim grupama građana da koriste prevoz, ali kada će sledeća faza doći na red za sada nije poznato.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

mala matura

Svi prijemni ispiti za srednje škole od 7.do 14. juna

Tokom prvomajskih praznika Kotežani pretrpeli teror piromana (FOTO)