in ,

Od 8.maja redovan broj vozila, ali ograničen broj putnika u gradskom prevozu

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će se od 8. maja na ulicama prestonice naći uobičajen broj vozila gradskog prevoza kao u redovnim uslovima, ali da će biti ograničen broj ulazaka, odnosno korisnika.

On je precizirao da će u prvo vreme gradski prevoz moći da koriste samo građani koji imaju radnu obavezu, kasnije studenti, đaci i na kraju penzioneri.

– Da bismo smanjili opterećenje i gužve u gradskom prevozu, u prvom trenutku će moći da ga koriste građani sa radnim obavezama, a sve prema preporukama epidemiloga.

Vozač će prema tim preporukama biti ograđen pleksiglasom.

Takođe će u svakom vozilu biti redar koji će pomoći putnicima da što brže ulaze i izlaze iz autobusa, da se obezbedi propisana distanca među putnicima i na taj način mogućnost zaraze svede na minimum.

Biće obavezno nošenje maski i rukavica, kao i ulazak na jedna i izlazak na druga vrata – naveo je Nikodijević.

On je istakao da se život polako vraća u redovne tokove i dodao da ćemo morati da se naviknemo na neka pravila koja do epidemije nisu postojala.

– Polako se ukidaju određene vrsta zabrana, od zanatskih radnji koje su počele prve da rade, pa do frizerskih, kozmetičkih salona i teretana za vežbanje. Idemo ka tome da se uspostavi i gradski prevoz. To će biti onda kada se privredna aktivnost bude povećavala i postojla sve veća potreba za građanima sa radnom obavezom – ukazao je predsednik gradskog parlamenta.

On je istakao da se posle odluke o ponovnom korišćenju parkovskih površina završava njihova dezinfekcija, kao i kosidba i orezivanje drveća.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Ovih 35 strogih pravila važiće u vrtićima od 11. maja

    Džakovi smeća osvanuli u Borči, krivi su nadležni ili nedostatak kulture? (FOTO)