in

Građani Padinske skele ogorčeni zbog lošeg prevoza

Naši sugrađani iz Padinske skele već mesecima su nezadovoljni gradskim prevozom. Autobusi na liniji 101 sve češće izostaju. Uprkos žalbama putnika, iz Sekretarijata za javni gradski prevoz tvrde da prijava nema!

Sredinom prošle nedelje sam 101 čekala duže od 45 minuta! – ogorčena je sugrađanka

Prema rečima sugrađana, za to vreme prošlo je desetak autobusa na lini 95 i barem pet autobusa na drugim linijama… Sve osim 101! Putnici sa linije 101 zvali su dispečarski cenar da se žale i proveravali u čemu je problem. Mnogima je otišao prevoz za Opovo, Dunavac, Vrbovsko, koji kreće iz Skele.

Problemi na liniji 101, prema rečima putnika, traju već nekoliko meseci. Najgore je u popodnevim satima, mada se i ujutru dugo čeka.

Zbog ovakvih problema, sugrađani iz Padinske skele, putuju sa posla više od dva sata, jer kada sa posla izađu oko pet, kući stignu tek posle 19 časova. 

Stanovnici Padinske skele tvrde i da njihov autobus uvek pun. Naselja duž zrenjaninskog puta su se tako izgradila da ni projektovani broj vozila nije dovoljan, a kamoli manji.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz navode da pritužbi putnika na ovu liniju nije bilo. I iz dispečarskog centra GSP kažu isto – žalbe građana na rad linije nisu zabeležili. Zanimljivo, pošto naši sagovornici iz ovog naselja tvrde da su lično zvali.

Prema zvaničnim podacima, linija 101 radnim danima saobraća u intervalu od 9 do 25 minuta. Prvi polazak je u 4 ujutru ka Skeli, a poslednji je u 23.45 sati. Subotom i nedeljom, autobusi na ovoj liniji idu u proseku na 25 minuta.

Predviđeno vreme vožnje je 32 minuta, a na ovoj liniji angažovano je devet autobusa GSP – i to iz pogona Karaburma.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Slazem se sa tekstom u potpunosti s obzirom da povremeno korostim linijski prevoz 101, gde sam se u vise navrata licno uverio da su pojedine vikend linije iz pravca Padinske oko 13h potpuno izbacene iz reda voznje jer za dva uzastopna vikenda koliko sam cekao taj bus niti jednom nije dosao a s obzirom da vikednom idu na oko 20 minuta, ja sam proveo na stajalistu skoro pola sata! Skroz neodgovorno od strane uprave Gsp. Napisite lepo da autobusi vikendom idu na sat vremena da se normalno organizujemo kao i svi drugi gradjani treceg reda jer em naj gori autobusi saobracaju ka prigradskim naseljima leve obale em se i te linije dodatno redukuju kako bi se pojacale gradske linije koje ionako zvrje polu prazne.

  2. A sta je sa linijom 43? Cesto se dugo ceka, u špicu ujutru i popodne se dugo čeka i vrlo cesto ne moze da se udje vec kod Slatke kuce jer je prepun, a o stanju istih da ne govorim.

Da li će vozači u petak blokirati i uključenje na Pančevac?

Na levoj obali play off utakmice za 1. Beogradsku ligu