Da li će vozači u petak blokirati i uključenje na Pančevac? - www.lobi-info.rs

Da li će vozači u petak blokirati i uključenje na Pančevac?

1 minut za čitanje
1

Ključne beogradske saobraćajnice biće blokirane u petak, 8. juna od 17 časova, sudeći po najavama organizatora protesta protiv poskupljenja goriva.

U Fejsbuk grupama posvećenim vozačima danima se ugovaraju detalji protesta. Prema najnovijim informacijama, sam protest biće raspoređen na nekoliko prometnih lokacija, a to su Slavija, Sava centar (blokada Gazele), Ušće (Brankov most), Karaburma (uključenje na Pančevački most) i Dedinje (kod zgrade Pinka).

Oni koji ne mogu da se pridruže protestu, u znak podrške će zaustaviti vozilo gde god da se nađu u 17 sati.

Prema najavama, protest bi u isto vreme trebalo da se održi i u drugim mestima u Srbiji, međutim tačne lokacije za druge gradove još nisu objavljene.

Gorivo poskupelo za 8,79 dinara po litru

Podsetimo, od početka godine do danas, gorivo je poskupelo za 8,79 dinar za litar, a dizel za čak 11,30 dinara. Sada litra benzina od 95 oktana košta 152,02 dinara, evrodizela 161,71, dok su one skuplje kategorije goriva 167 dinara.

Protestovali i protiv dva tehnička pregleda

Da se ne radi o neozbiljnim protestima, svedoči podatak da se slična grupa pre mesec dana organizovala kada je najavljena obaveza dva tehnička pregleda godišnje za automobile starije od 15 godina. Ova odluka je, međutim, kasnije povučena.

Izvor: Blic, Foto: Ilustracija

1 Comment

  1. Iako nisam vozac vec koristim gradski prevoz ipak moram podrzati ovaj najavljeni dogadjaj protest u petak jer ovim gestom odlucno kazemo Ne! daljem divljanju cena goriva pa time i cene karti u prevozu, kao i svih drugih cena u prodavnici koje su zavisne od cene benzina. Dosta je bilo pljacke naroda, imamo naj skuplje i ubedljivo naj nekvalitetnije gorivo u regionu a nista ne cinimo tim povodom! Nekad smo se smejali Rumunima a danas oni namandrze lekciju iz demokrtatije jer kada kod njih donesu neke lose mere oni sekolektivno dignu i blokiraju sve do ostvarenja svojih prava! PROTEST!

Leave a Reply

Prethodna priča

Mladi volonteri Crvenog krsta Palilula, najbolji u Beogradu

Sledaća priča

Građani Padinske skele ogorčeni zbog lošeg prevoza

Poslednje od Vesti