Volonteri Crvenog krsta

Mladi volonteri Crvenog krsta Palilula, najbolji u Beogradu

u Vesti

Prvu pomoć trebalo bi svi da znaju, ali mnogi odlažu odlazak na obuku. Nekima se čini da nemaju dovoljno vremena, drugi  žive sa uverenjem da će se u kritičnim situacijama već nekako snaći, ili da će se pojaviti neko drugi ko će znati šta je potrebno da se učini.

Mladi volonteri Crvenog krsta iz programa prve pomoći, iz različitih beogradskih opština, nadmetali su se na Topčideru na Gradskom takmičenju iz ove oblasti, u organizaciji Crvenog krsta Beograda, kako bi pokazali šta znaju i koliko su brzi i vešti.

Na poligonima koji su simulirali različite situacije povreda, oko 200 volontera Crvenog krsta u kategorijama podmlatka i omladine podeljeni u šestočlane timove, imali su zadatak da pokažu da su uigrani, da umeju da se snađu na nepoznatnom terenu, i da efikasno zbrinu sve povređene.

U veoma dobroj konkurenciji, prvo mesto u kategoriji omladine i najboljeg tehničara pripalo je odličnoj ekipi Crvenog krsta Palilula, a podmladak, kojem je ovo prvo učešće na velikom takmičenju, osvojio je takođe odlično drugo mesto.

Da slavlje bude još veće, na ovogodišnjem takmičenju u realističkom prikazu stanja i oboljenja ekipa Crvenog krsta Palilula takođe je osvojila prvo mesto.

Osim samih takmičara, ogroman doprinos, svako na svoj način, dali su treneri, šminkeri, simulanti, vodiči, kuriri, domaćini poligona i sudije.

Što je više osposobljenih ljudi za pružanje prve pomoći – veća je sigurnost svih članova zajednice u situacijama kada je to najpotrebnije!

Foto: Crveni krst Palilula

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.