in

Država odbila nagodbu sa radnicima PKB, za danas najavljen protest

Mnistarstvo privrede odbilo je da se nagodi sa radnicima i penzionerima PKB, oko naknade na ime besplatnih akcija koje nisu dobili kada je prodata ta firma, rekao je njihov advokat Saša Gemaljević.

Bivši radnici PKB-a su nedavno tužili PKB i državu i traže pravo na besplatne akcije jer ih u matičnom preduzeću nisu dobili iako je ta firma imala status društvene do 2009. godine.

Tada je prema rečima Gemaljevića transformisana u državno preduzeće, a akcije prema Zakonu o privatizaciji dobili su samo zaposleni u nekim zavisnim firmama koje posluju u okviru PKB, ali ne i u matičnoj kompaniji.

Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović je na sastanku organizovanom uz pomoć kabineta predsednika države pitao zašto su se radnici posle 10 godina setili da traže akcije i time je odbijen naš predlog za sudsko poravnanje i obustavljanje sudskog spora koji je pokrenut u Privrednom sudu u Beogradu – rekao je Gemaljević

Dodao je da radnicima PKB pripada najmanje 12 miliona evra ili 15 odsto kapitala samo na osnovu cene od 120 miliona evra po kojoj je ta kompanija prodata u septembru prošle godine firmi Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nismo računali imovinu koja je ostala neprodata ali možemo da zatražimo veštačenje i na taj način uvećamo vrednost kapitala koji pripada radnicima – dodao je Gemaljević.

Radnici PKB su prema njegovim rečima ostali i bez prava na besplatne akcije koje su dobili svi punoletni građana jer su iz raspodele isključeni zato što su radili u društvenoj firmi i po tom osnovu su imali pravo na njene akcije.

Gemaljević je agenciji Beta rekao i da će bivši radnici, njih oko 2.700, danas na protestnom skupu u Padinskoj skeli odlučiti koje će mere preduzeti protiv države.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Posle savetovanja sa predsednistvom odluceno je da nema nista od akcija. Dragi penzioneri akcionari vi i dalje glasajte za Vucica. Kad dajete glas Vucicu imaj te na umu da dajete glas kriminalcima, reketasima, zelenasima, narkomanima, osobama bez diploma, keramicarima, starletama itd itd. Ja vam drzim palceve da ostvarite pravo na akcije, ali vas 90 % je za Vucica i ne vidi sta se zaista u nasem drustvu desava. Uzdravlje

Novi red vožnje 105 i 105L sihronizovao polaske iz Ovče

Počinje prijavljivanje u okviru akcije „Za zeleniji Beograd“