in

Do 2025. svaka kuća dobiće vodu i kanalizaciju

Do 2025. svaka kuća dobiće vodu i kanalizaciju-2015-2025

Do 2025. godine svaka kuća na teritoriji Beograda imaće priključak za vodovod i kanalizaciju, najavio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

U subotu je gradonačelnik Beograd izjavio isto ali bez navođenja godine završetka, dok je Vesić naveo i rok.

– Jedan od najvećih problema koje smo zatekli je nedostatak vodovoda i kanalizacije. To je posebno izraženo u prigradskim delovima grada, mada postoje delovi u centru koji nemaju kanalizaciju – rekao je Vesić dodajući da čak 25 odsto centra grada nema kanalizaciju.

Zato je, kako je rekao, namera grada da se taj problem konačno reši.

– Zato smo nedavno u Skupštini grada zajedno sa Vodovodom i kanalizacijom i Direkcijom za građrevinsko zemljište naparavili plan koji će trajati 10 godina, a projekat počinje ove i završava se 2025. godine- rekao je Vesić.

Navodeći da će biti uloženo oko 575 miliona evra, gradski menadžer je istakao da je to veliki novac za Beograd, skoro kao jedan godišnji budžet grada, ali da je važno da svakom građaninu Beograda bude omogućen priključak.

On je naveo da će se taj projekat delom finansirati iz budžeta, delom iz fondova koji će biti dostupni iz EU, a delom iz javnog privatnog partnerstva.

– Samo za ovu i narednu godinu odvojili smo skoro tri milijarde dinara za rešavanje kanalizacije i vodovoda u raznim delovima Beograda jer svuda nešto nedostaje – rekao je Vesić.

Pre samo godinu dana Siniša Mali je rekao da je projekat izgradnje kanalizacije u Krnjači vredan 800 miliona evra, pa nam sada nije jasno kako će za 575 miliona evra ceo Beograd dobiti vodu i kanalizaciju.

A gde su Krnjača, Kotež, Sebeš, Pretok itd.?!

Krnjača je udaljena od centra prestonice samo nekoliko kilometara, a njeni žitelji već decenijama žive uz zagađene kanale u kojima se mešaju otpadne i fekalne vode, sadržaji septičkih jama i smeće sa deponija. Stanovnici sa leve obale Dunava već godinama muku muče sa neprijatnim mirisima močvara, izlivenih septičkih jama i deponija.

Nigde u svojim izjavama gradonačelnik Mali i gradski menadžer Vesić nisu pomenuli naselja na levoj obali dok su pominjali ostala bez vode i kanalizacije!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Izložba Nemanje Vorkapića umetnika iz Borče - 2015

Izložba Nemanje Vorkapića umetnika iz Borče

Linija 43 će saobraćati od Koteža do Ušća