in

Da li ste primetili da je započeta gasifikacija u naseljima na levoj obali?

Početkom maja, tačnije 04. maja ove godine, započeti su radovi na gasifikaciji naselja na levoj obali i to prema projektu koji obuhvata 250 kilometara mreže.

Radi se na više odvojenih lokacija istovremeno, a na izvođenju ovih radova svakodnevno je angažovano oko 120 radnika. Završetak trase očekuje se do 2022. godine.

Radovi se trenutno izvode u naselju Krnjača gde je projektovano 69 kilometara mreže, a do sada završeno oko 40 kilometara.

Takođe, radovi se izvode u naselju Mali Zbeg i tu su u završnoj fazi. Nakon toga radovi će preći u naselje Borča 2.

Već nas je kontaktirao određeni broj sugrađana koji su izrazili zabrinutost što će ulice ponovo biti prekopavane, ali zato ovoga puta donosimo lepu vest, jer prekopavanja neće biti.

Naime, radovi se izvode pomoću sedam mašina koje rade podbušenje, odnosno kopaju ispod asfalta, pa će time biti izbegnuto prekopavanje i haos u naseljima.

Uz radnike izvođača radova, na terenu su i volonteri opštine Palilula koji su u stalnoj komunikaciji sa sugrađanima, kako bi prikupili više informacija o postojećim instalacijama.

Trudimo se da od sugrađana dobijemo što više informacija o postojećim instalacijama, jer u mnogo slučajeva sve to nije ucrtano u planove – rekli su nam volonteri

Takođe, u pripravnosti su i ekipe koje su spremne da saniraju odmah bilo kakva oštećenja koja bi mogla da se dese na drugim instalacijama ili ulicama.

Saznali smo da se predsednik opštine Aleksandar Jovičić trenutno zalaže za to da sugrađani priključenje na gasovod plaćaju u periodu od 10 godina, u jednakim mesečnim ratama.

Time bi se maksimalno smanjilo opterećenje za budžet, a mesečni trošak bi iznosio nekoliko stotina dinara.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. Odlična vest, pohvala odgovornim organima opštine Palilula! Konačno da odmorimo od zagađenja i dima od uglja i drva! Veliko bravo za opštinu Palilila i državno rukovodstvo!

  2. Da LI I’ma vesti za naselje Vrbovski, da LI Ono ulazi u gasifikaciju, veliko he zagadjenje, loze se cvrsta goriva I sece se Suma pored naselja.Kad cevgradjani bit obavesteni zvanicno o gasifikaciji?

U Beogradu nova oprema snima nepropisno parkiranje i prepoznaje tablice

Kartica „Tri plus“ donosi popuste i pogodnosti za porodice sa troje i više dece