in

U Beogradu nova oprema snima nepropisno parkiranje i prepoznaje tablice

Da li će nepropisno parkiranje ikada otići u istoriju, ne znamo, ali gradske službe imaju novi način da kontrolu iz automobila koji poseduju sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica vozila.

Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate – kaže Dušan Rafailović, Sekretar za saobraćaj.

Ova nova vozila poseduju specijalnu nadogradnju i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica putem mobilnog video-nadzora.

To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i „čestitka“ stiže na kućnu adresu. Isto važi i ako neko upali „sva četiri“ i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane da bi obavio neki posao.

Uplatnica i dokazni materijal stizaće na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

Osim toga, uvodi se i mogućnost da se dobije elektronski nalog za plaćanje dnevne parking karte.

Obaveštenje o izdatoj dnevnoj karti po registarskoj oznaci vozila biće dostupno korisniku parkirališta počev od momenta izdavanja elektronske parking-karte preko sajta i korisničkog servisa preduzeća. Istovremeno će obaveštenje biti dostupno korisniku i slanjem SMS poruke ako postoje tehničke mogućnosti – navodi Sekretar za saobraćaj Rafailović, obrazlažući da se ovim novinama podiže nivo kulture parkiranja i unapređuje funkcionisanje „Parking servisa“.

Na tablama parkirališta, na vidnom mestu biće istaknute sve nove informacije koje se u zavisnosti od parkirališta odnose na vreme naplate parkiranja, vremensko ograničenje, cenu usluge, način plaćanja i kontrole …

Savetujemo sugrađanima, da zaborave na ono istrčavanje na brzaka uz upaljena 4 migavca, jer uskoro će početi da stižu „čestitke“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    „Infostan“ pokrenuo portal za elektronsku dostavu i plaćanje računa

    Da li ste primetili da je započeta gasifikacija u naseljima na levoj obali?