in

Da li će biti sprečen uliv fekalija u kanale na levoj obali?

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević najavio je da izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali ponovo počinje u martu, a trenutno se radi na čišćenju kanala.

Inspekcija je takođe na terenu, a od ponedeljka će se radovi pojačati jer krećemo sa šest tačaka, od uliva pa nadalje kako bi kanali bili prohodni i služili svojoj nameni – kazao je Petronijević.

On je podsetio da je u toku čišćenje 186 kilometara kanala koji imaju ulogu da višak vode sprovedu u rečno korito. Kanali su u velikoj meri bili zapušeni zbog bacanja otpada u njih, pa je voda tokom proteklih velikih kiša prodrla u kuće.

 

Može to i ovako da izgleda

Ovom prilikom Petroniojević je skrenuo pažnju i na problem koji se javlja jer je ogroman broj stanovnika leve obale sproveo septičke jame baš u kanale. 

Mnoštvo septičkih jama je sprovedeno direktno u kanale, što nije po zakonu niti je dobro za okruženje i zdravlje ljudi koji žive na levoj obali Dunava.

Kako je rekao, sve te septičke jame koje se usmeravaju u kanale moraju biti zatvorene, jer problem mora da se reši sistemski. 

Kada uliv fekalnih i otpadnih voda u kanale bude sprečen, imamo šansu da oni postanu ukras naselja sa leve obale Dunava, umesto rugla koje sada predstavljaju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

„Infostan“ pokreće tužbe i ako niste platili samo jedan račun

Najbolja knjižara u Borči: U Čičak svrati, pa u školu nastavi