in

Cvetna akcija udruženja „Mame Ovče“

Mame Ovče udruženje - Akcija 02-05-2013
Mame Ovče udruženje - Akcija 02-05-2013

„Mame Ovče“, nedavno osnovano udruženje, sadiće srce od cveća u centru dotičnog naselja u četvrtak 02. Maja, u 17h ispred bivšeg Vatrogasnog doma.

„Mame Ovče“ ovom ekološkom akcijom započeće prikupljanje potpisa da se Vatrogasni dom pretvori u zdravstvenu stanicu, a postojeća da se privede prvobitnoj nameni, da se otvori vrtić.

Naselje Ovča, već dugi niz godina, se bori sa problemom nedostatka vrtića za najmlađe mališane. Stari vrtić je srušen, na mestu gde je trebalo biti izgrađen novi, napravljen je dom zdravlja. Tako da budući školarci moraju boraviti u iznajmljenom prostoru kako bi se pripremili za predškolski program.

Zbog dotičnih i sličnih problema, mame Ovće rešile su da se udruže i osnuju udruženje.Udruženje majki školske i predškolske dece je neprofitno i nevladino udruženje koje se osnova radi ostvarivanje ciljeva koji su usmereni ka rešavanju problema i potreba majki i porodice u društvu, a naročito u oblasti politika: pravnih, socijalnih, ekonomskih, zdravstvenih, kulturnih, kao i u oblasti javnog života.

Njihovi osnovni ciljevi su:
• Podsticanje, promociju, i unapređivanje svih oblika aktivnosti majki na području Ovče, koji za cilj imaju bolji i kvlitetniji život.
• Organizovanje peticija i pratećih akcija koje su usmerene na bolju organizaciju infrastrukture u Ovči.
• Organizacija festivala, konkursa, takmičenja, radionica, tribina i ostalih aktivnosti iz oblasti javnog života.
• Saradnja sa istovetnim i sličnim organizacijama kao i ulazak u mrežu istorodnih organizacija u Republici Srbiji i inostranstvu, a takođe i saradnja sa organizacijama koje podržavaju rad Udruženja.
• Borba za ekološki prihvatljiv način života. Promocija ekoloških i organskih proizvoda i proizvodnje.
• Promocija međuetničke saradnje i kulture u Ovči sa svim svojim pratećim aktivnostima kao aspekt od velike važnosti i neosporivog potencijala za turizam Ovče, Palilule, Beograda i Republike Srbije.
• Organizacija ekskurzija i studijskih putovanja po Srbiji i inostranstvu.

Njihova bitka za bolje sutra je fascinantna. Ne zaboravite da one koje nikad nismo vodili, takve smo zauvek izgubili. Sigurni smo da će “Mame Ovče” ovu bitku dobiti jer je ne vode jedni protiv drugih već za one koji treba da žive u normalnim uslovima života. No, dragi naši sugrađani, podržimo akcuju “Mama Ovče”, podstaknimo sticanje ovakvih udruženja kako bi smanjili negativan “otisak” u društvenoj zajednici.

“Mame Ovče”, mame za ponos i diku, vidimo se!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

1.maj-dan-rada-rostilj

Međunarodni praznik rada il’ nerada

Upis mališana u Palilulske vrtiće 2013

Upis mališana u Palilulske vrtiće ravan naučnoj fantastici!