in

BSK kažnjen sa tri boda i 200.000 dinara zbog nameštanja

BSK kažnjen sa tri boda i 200.000 dinara zbog nameštanja mečeva na osnovu istrage Disciplinske komisije FSS.

Pored BSK-a, kažnjeni su i Bežanija, Mačva i ČSK Čelarevo jer je u istrazi utvrđeno da su namešteni mečevi ČSK – BSK i Bežanija – Mačva.

Pomenuti klubovi će ostati bez po tri boda i platiće novčanu globu od po 200.000 dinara.

Disciplinska komisija je zasedala u četvrtak popodne na Terazijama 35, a njeno saopštenje prenosimo u celosti.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije utvrdila je nepravilnosti na utakmicama Prve lige, susretima BSK – ČSK i Bežanija – Mačva i sve klubove kaznila sa oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom u iznosu od po 200.000 dinara. U toku su postupci protiv Odžaka i Budućnosti (Dobanovci), ali i nekih utakmica Superlige za koje su stigle prijave iz UEFA.

Disciplinska komisija je objedinila prekršaje klubova zbog loše organizacije utakmica i upotrebe pirotehničkih sredstava i kaznila Crvenu zvezdu sa 400.000, Partizan 300.000, Vojvodinu 200.000 i Bačku sa 100.000 dinara.

Zanimljivo je da su prvoligaši kažnjeni posle najave predsednika FSS Kokeze pre izvesnog vremena baš dok je otvarao teren sa veštačkom travu Bežanije. Taj klub je danas suočen sa visokom kaznom.

Nadamo se da će iz FSS biti transparetni i izneti dokaze na osnovu kojih su utvrdili da su pomenuti klubovi zaista nameštali mečeve i da će se pomenuta praksa preseliti i u Super ligu Srbije.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Otvaranje Shoppi-ja, Borča, LOBI

    Novogodišnja žurka u Borči menja trasu linijama 85 i 96

    Nakon 60 godina obnova škole u Kovilovu (FOTO)