in

BRAVO! Srbijašume i Gradska čistoća zalivale sadnice duž Vizelja (FOTO)

JP „Srbijašume“ i JKP „Gradska čistoća“ prethodnih nekoliko dana su pomogli oko zalivanja sadnica duž šetališta uz Vizelj koje je zasađeno u zajedničkoj akciji koja je organizovana u martu ove godine.

Akciju sadnje pokrenulo je udruženje Eko Pančevački rit, a učestvovao je veći broj udruženja i građana. U sadnji su učestvovali i najmlađi sugrađani, tako da je cela akcija imala ekološki, ali i edukativni karakter. Posađene su sadnice gorskog javora, u vidu drvoreda uz šetalište pored Vizelja – više ovde.

I ovog puta je udruženje Eko Pančevački rit sudelovalo u akciji zalivanja jer su oni pozvali službe koje su se odazvale.

U akciji zalivanja sadnica gorsog javora nakon dužeg perioda i uz velike temperature, pored šetališta uz kanal Vizelj kod stadiona, utrošene su dve cisterne vode količine 16 kubnih metara. Za svaku sadnicu utrošeno je oko 100 litra vode. Vreme zalivanja trajalo je 6 sati.

Udurženje se zhvalilo direktoru društveno odgovornog preduzeća pogona Crvenka Srbijašume, na ličnom zalaganju za očuvanje i unapređenje naše životne sredine.

Zbog velikih vrućina i nedostatka kiše udruženje je ponovilo zalivanje sadnica gorskog javora uz tehničku podršku JKP Gradska čistoća, pogon Palilula. Zalivanje je trajalo četriri sata i utrošeno je oko 15 kubika vode.

Iz udruženja su se zahvalili upravniku navedenog pogona Miailović Saši i radnicima na doprinosu u očuvanju i unapređenju naše životne sredine.

VELIKO BRAVO za Eko Pančevački rit, JP Srbijašume (Pogon Crvenka) i JKP Gradska čistoća (Pogon Palilula).

Takođe, ovim putem želimo da se zhvalimo i radnicima pomenutih preduzeća, kao i članovima udruženja!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Stvarno je ovo ulaganje samo u Borcu postalo moda i pomama a uopste se ne obraca paznja na ostala naselja u Pancevackom ritu ( namerno ne kazem Leva obala, jer je Leva obala postala sinonim samo za Borcu).

    Sta cemo sa Padinskom Skelom i naseljima oko Padinske Skele koja su potpuno zapustena, o kojima se brine ni jedna komunalna organizacija, ni jedno od tih udruzenja.

    Zatrpani kanali, zarasle zelene povrsine, devastacija prirodnih resursa u vidu divlje sece sume, krcenja i pravljenja privatnih njiva nikoga se ne tice.

    Gradske sluzbe kojima se obracamo listom izjavljuju kako ovaj deo grada nije u njihovoj nadleznosti. Kome da se obratimo?

„Groblje kostiju“ u Padinskoj Skeli napokon očišćeno

Istraživali smo: Koliko roditelje košta polazak u školu