Borba za stanove u Ovči a izgradnja nije ni počela - www.lobi-info.rs

Borba za stanove u Ovči a izgradnja nije ni počela

2 minuta za čitanje
1
Borba za stanove u Ovči-2015

– Do sada je podneto 1.650 prijava za 235 stanova u Ovči, koji su namenjeni izbeglicama, izjavila je danas pomoćnica komesara za izbeglice i migracije Srbije Danijela Popović Roko.

„Očekivali smo jako veliki odziv zato što je potpuno bilo jasno da su potrebe na teritoriji grada Beograda ogromne“, rekla je Popović Roko.

Ona je rekla da je do juče podneto 1.650 prijava i da je odnos potreba i „trenutnog rešenja koje možemo da finansiramo gotovo jedan prema šest“.

Završetak radova na 235 stanova u Ovči namenjenih izbeglicama koje žive na teritoriji Beograda, kako je rečeno, očekuje se do kraja 2016. godine a rok za prijavu zainteresovanih istekao je 26. juna.

Popović Roko je istakla da je to samo jedan od četiri potprojekta koje Srbija istovremeno sprovodi i da se trenutno već radi u 27 opština u Republici.

– Regionalnim stambenim programom obezbediće se rešenje za gotovo 27.000 porodica u regionu, a od toga za 16.000 porodica u Srbiji, najavila je Popović Roko i dodala, da je ukupna vrednost projekta za Srbiju 330 miliona evra.

Ona je precizirala da je na teritoriji Srbije trenutno 42.000 izbeglica i da su te osobe izbegle još 1992. godine tokom rata uglavnom iz Hrvatske i BiH.

Oluja foto Reuters 1995

„Svake godine broj lica u statusu se smanjuje i gotovo dve trećine izbeglih lica boravi na teritoriji velikih gradova a to su Beograd i Novi Sad“, istakla je Popović Roko.

– Regionalni stambeni program predstavlja napor međunarodne zajednice da se obezbede stambena rešenja za lica koja nisu bila u prilici da sama reše stambeno pitanje, namenjen je izbeglicama iz bivših republika SFRJ ali nije za interno raseljena lica, objasnila je Popović Roko.

1 Comment

Leave a Reply

Sve je ovo Borča! - 2015
Prethodna priča

Sve je ovo Borča! ♥

Sledaća priča

Besplatno krstarenje rekama Beograda

Poslednje od Vesti