in

Boravak za decu sa smetnjama u razvoju otvoren u Ovči

Novi boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju otvoren je danas u Ovči. Prostire se na 350 kvadrata i potpuno je opremljen za 30 korisnika.

Gradonačelnik Beograda posetio je novootvoreni boravak i istakao da je to najlepši i najmoderniji objekat te namene u gradu, te da je pravi primer prijatnog okruženja za korisnike.

Kako smo saznali, za korisnike je obezbeđen i prevoz. To će roditeljima, čija deca tu borave, dodatno olakšati brigu o njima. U ovom dnevnom boravku trenutno boravi 24 dece i mladih.

Grad Beograd je konsolidacijom javnih finansija uštedeo dovoljno da budžet za dnevne boravke u proteklih par godina uveća za 25 odsto. Objekat u Ovči je 15. objekat te vrste u Beogradu.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak Petar Jordan rekao je da je kapacitet tog boravka gotovo popunjen. Istakao je kao cilj da se usluga socijalne zaštite „spusti na lokal“, kako bi korisnicima bila „praktično odmah do kuće“.

U ovom trenutku, u našem gradu, 350 dece sa smetnjama u razvoju ima ličnog pratioca, a 53 osobe sa invaliditetom imaju ličnog asistenta. Gradska vlast planira da nastavi sa povećanjem broja osoba koje pomažu deci i mladima sa smetnjama u razvoju.

Foto: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nabujali Dunav preti da prodre u Renatovu konobu

    Pazite šta radite da ne postanete noćni plen ‘Stranaca“