in

Bliži se završetak izgradnje novog doma zdravlja u Borči

Gradski i opštinski čelnici obišli su danas radove na izgradnji novog doma zdravlja u Borči. Kako je navedeno objekat će biti završen u januaru sledeće godine.

Novi dom zdravlja prostiraće se na preko pet hiljada kvadrata i imaće sve potrebne specijalističke službe za oko 150 hiljada stanovnika leve obale.

Inače, sugrađani sa leve obale čekaju ovakav dom zdravlja već tri decenije i on bi trebao da obezbedi daleko bolju zdravstvenu zaštitu.

Ukoliko opština i grad obezbede dodatna sredstva, deo ovog prostora biće uređen i kao dnevni boravak za najstarije sugrađane.

Kako saznajemo, uskoro će biti raspisan i tender za izgradnju novog vrtića nedaleko od novog doma zdravlja, a priprema se i lokacija za izgradnju još jedne škole.

Sadašnji dom zdravlja u Borči će nakon otvaranja novog doma zdravlja biti preuređen u opštinski uslužni centar.

Naša je želja da se u tom prostoru nalaze službe za legalizaciju objekata, za izdavanje dokumenata, tačnije, za sve poslove koje građani sada obavljaju u Opštini Palilula u Takovskoj – ukazao je predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Ovaj uslužni centar bio bi namenjen sugrađanima iz svih naselja na levoj obali.

Ostaje da se vidi koliko će nakon završetka izgradnje biti potrebno vremena da se opremi novi dom zdravlja i da se zaposli dovoljan broj lekara.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tramvaji na levoj obali nakon izgradnje mosta kod Ade Huje

Odložen ovogodišnji beogradski Sajam knjiga