in

Autobusi na linijama 95 i 96 sve neredovnije zbog radova

Iako sugrađani sa leve obale već godinama imaju problem sa neredovnim prevozom, primetno je da su kašnjenja i na linijama 95 i 96 sve češća.

Na ovakve i slične pritužbe u Sekretarijatu za javni prevoz odgovaraju da trenutni radovi u gradu, zbog kojih su pojedine ulice zatvorene, izuzetno utiču na linije koje saobraćaju kroz centar.

Razlog nije letnji red vožnje, već rekonstrukcije ulica u Beogradu koje bitno utiču na prevoz na ovim linijama i redovnost polazaka.

Dok sačekam 96 (Borča – Trg republike) u centru grada, dođu i odu tri autobusa 43 – žali se Ana V.

Inače, Trg republike je poslednje i prvo stajalište i autobuskoj liniji 43. Kako sugrađani kažu, dok u pravcu Borče ode jedan autobus 96, ka Kotežu krenu čak tri 43.

Autobusi odlaze poluprazni ka Kotežu, dok za Borču autobusa nema ni na vidiku. Zašto ne preusmere jednu 43 na rutu 96, pa da ne čekamo autobus po pola sata – pitaju se putnici.

Kako dodaju u Sekretarijatu, prihvataju žalbe građana na rad linija 95 i 96, ali preusmeravanje vozila sa linije 43 apsolutno se ne uzima u razmatranje.

Iz GSP, koji održava linije 95 i 96, kažu da postoje problemi i sa voznim parkom, a tokom leta se vrši i remont vozila što utiče na realizaciju rada.

Linija 43 je jedina veza stanovnicima Koteža sa gradom. Koliko god da je ova linija bolja od linije 96, u Kotežu se takođe ne mogu pohvaliti svojim prevozom. 

Sugrađani iz Koteža za predstojeći vikend najavili su protest upravo zbog neredovnosti na liniji 43 gradskog prevoza.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. I ja primećujem to.Kad se vraćamo iz grada umesto da odmah dođe 95-ica ili 96-ica,dugo čekamo autobus.Najgore je u Bulevaru despota stefana.Ode jedna 35-ica,tri šesnaestice jedna za drugom,tri 43-ojke,jedna 58-ica i jedna 27-ica.A naš za Borču nikako.Ni zvezdica niti drugi autobus.

Besplatan koncert Ane Stanić i Ivane Peters u CK Vlada Divljan

UG Kotež čelnicima najavilo protest zbog linije 43