in

Konačno rezultati vanredne kontrole vozila gradskog prevoza

Nakon teške saobraćajne nezgode kada se 8. maja u Ustaničkoj ulici autobus na liniji 20 zakucao u kuću, Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitan vanredni pregled svih vozila koja učestvuju u javnom gradskom prevozu.

Ovi pregledi su završeni, ali rezultati nikada nisu javno obelodanjeni.

Vanredni tehnički pregled je završen za sva vozila na radu i sva pregledana vozila su prema izvršenom pregledu tehnički ispravna za učešće u saobraćaju. Pored toga nije prijavljen nijedan izveštaj koji ukazuje na probleme sa elektronskim sistemima na vozilima – rekli su pre nekoliko dana iz Sekretarijata za javni prevoz.

Nezgoda koja se dogodila na Zvezdari bila je samo jedna u nizu incidenata sa vozilima turske firme „Temsa“, model „Avenue“, koja su potpuno nova stigla u pogon konzorcijuma privatnog prevoznika „Ariva litas“ u oktobru prošle godine i još su pod garancijom.

Ovi autobusi su, nakon nezgode u Ustaničkoj, povučeni iz saobraćaja i poslati na pregled.

Po pitanju autobusa marke „Temsa“ koji su u vlasništvu prevoznika „Ariva litas“, prema informacijama kojima raspolaže Sekretarijat za javni prevoz, 25 tih autobusa je do daljeg povučeno iz saobraćaja tj. nisu angažovani za rad na linijama javnog prevoza – dodaju iz Sekretarijata.

Kao problem kod nezgode u Ustaničkoj, kao i ostalih nezgoda kada su vozači izgubili kontrolu nad vozilima, navedena je pojava „iberturaže“

Iz Sekretarijata za javni prevoz kažu da tokom vanrednih tehničkih pregleda „nije bilo prijava pojave iberturaže kod drugih modela autobusa“.

Posle najnovijeg incidenta i eksplozije u autobusu „Banbusa“ na liniji 78, nadležni sekretarijat je naredio novu, vanrednu kontrolu svih autobusa ovog prevoznika.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog radova svakodnevne gužve u Bulevaru despota Stefana

Razni prevaranti svakodnevno vrebaju sugrađane u Beogradu