Andreja iz Padinske Skele pobednik konkursa "Fasada moga grada" - www.lobi-info.rs

Andreja iz Padinske Skele pobednik konkursa „Fasada moga grada“

3 minuta za čitanje

Danas u 10 časova je završeno glasanje za najbolje radove ovogodišnjeg Dečijeg likovnog konkursa „Fasada moga grada“, a pobednik konkursa je Andreja Milutinović, učenica OŠ Olga Petrov iz Padinske Skele.

Andreja je sa osvojenih 705 glasova zauzela prvo mesto, a ništa manje zasluženo treće mesto je zauzela Katarina Mijajlović učenica VIII 3 razreda iz OŠ Rade Drainac sa 502 glasova.

Autori tri prvoplasirana rada biće nagrađeni tablet računarom shodno postignutom plasmanu, kao i tromesečnom školom slikanja i crtanja. 

Dok će dvanaest prvoplasiranih radova biće publikovani u formi kalendara „Stambenog“ za 2017. godinu.

Redosled prvih dvanaestoplasiranih:

 1. Andreja Milutinović VIII 1 OŠ Olga Petrov 705
 2. Anđela Mlađenović VIII 1 OŠ Nadežda Petrović 565
 3. Katarina Mijajlović VIII 3 OŠ Rade Drainac 502
 4. Sofija Tintor VIII 2 OŠ Lazar Savatić 414
 5. Tijana Vorković VII 3 OŠ France Peršern 371
 6. Katarina Baucalo VIII 2 OŠ Lazar Savatić 274
 7. Dejan Belobradić VII 1 OŠ Olga Petrov 187
 8. Danilo Strahinjić VIII 1 OŠ Lazar Savatić 166
 9. Neda Karaulić VII 3 OŠ Lazar Savatić 139
 10. Milica Kramanović VIII 3 OŠ Lazar Savatić 104
 11. Jelena Velisavljević VII 3 OŠ Lazar Savatić 88
 12. Anđela Jovanović VIII 3 OŠ Lazar Savatić 66

Autori čiji će se radovi naći na kalendaru JP „Gradsko stambeno“ na poklon će dobiti umetnički set kao i knjigu „Crtanje i slikanje“ autora Brajana Bangala i odgovarajuće nagradne plakete.

Škola pobednika OŠ Olga Petrov dobiće na poklon opremu koja je potrebna za opremanje Likovnog kabineta u školi i koja se sastoji od štafelaja, slikarskog platna, umetničkog seta, seta za grafičko crtanje, tempera kao i knjigom „Crtanje i slikanje“ autora Brajana Bangala. Iste nagrade dobiće i škola iz koje je stigao najveći broj radova.

Svečana dodela nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova održaće se sredinom decembra, o čemu će autori nagrađenih radova biti direktno i blagovremeno obavešteni. Događaju će prisustvovati svi autori radova koji su ušli u selekciju za kalendar uz pratioce (roditelje, staratelje), predstavnici JP „Gradsko stambeno“, i novinari beogradskih medija.

Skup će otvoriti predstavnici JP „Gradsko stambeno“, potom sledi dodela nagrada, a zatim će uslediti zvanično otvaranje izložbe uz prigodan koktel. Izložbu čini dvanaest nagrađenih radova.

Gradsko stmbeno se zahvaljuje svim učenicima koji su bili ovogodišnji učenici, kao i roditeljima koji su podržali svoju decu i na taj način svakako doprineli podizanju njihove svesti o značaju čuvanja svojih stambenih zgrada i lepog ponašanja u njima.

Takođe, će nastaviti da kroz različite konkurse i manifestacije za decu podstiču njihovu edukaciju, jer kao društveno odgovorno preduzeće smatraju da je to najbolje ulaganje u budućnost našeg grada.

Sve radove možete pogledati na Facebook stranici JP Gradsko stambeno – ALBUM.

Čestitamo Andreja i Katarina!

 

Leave a Reply

udes zrenjaninski put perionica
Prethodna priča

Automobil se zakucao u perionicu

Sledaća priča

U susret 10. Festivalu nauke: Šta poznati misle o nauci?

Poslednje od Društvo