in

Zločin protiv prirode! Strana kompanija rešena da zabetonira Baru Reva (VIDEO)

Prema informacijama koje je objavilo ekološko udruženje Bela čaplja, u Krnjači se odvija pravi zločin protiv prirode leve obale jer bukvalno betonira Baru Reva!

Inače, u Bari Reva se gnezdi orao belorepan koji je strogo zaštićena vrsta. Pored toga ovo je stanište za preko 300 drugih vrsta, biljaka, ptica i životinja. Bara Reva pripada IBA području međunarodne zaštite.

Kako navode iz udruženja Bela čaplja, iz fabričkog kruga kompanije CRH, direktno su prokopali kanal u baru Reva i na ovaj način izbaciju velike količine otpadnog betona.

Fabrika Betona CRH u Krnjači, koja se nalazi uz samu Baru Reva, već je bila opomenuta, nakon skandala kada su izbacivali beton sa lokalnog puta u Baru Reva.

Tada je praćenjem GPS uređaja mixera za beton dokazano ovo kretanje i menadžment kompanije je obećao da će otkloniti svu nastalu štetu u prirodi i prekinuti sa takvim aktivnostima.

Pošto reciklažni pogon ove fabrike nije u funkciji, rešenje za svoje poslovanje su pronašli u ponovnom izbacivanju betona u Baru Reva.

Ovoga puta GPS praćenjem se ne može dokazati ovaj zločin, ali zabeležen je kamerom savesnog sugrađanina. Video je objavilo udruženje Bela čaplja, a mi ga prenosimo:

Kako iz ovog udruženja najavljuju, biće preduzete sve mere da se ovakve stvari više nikada ne dese!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ponovo zaprašivanje komaraca iz aviona nad levom obalom

Saša Ilić dobio mural u Borči, na zgradi gde je živeo (FOTO)