Nakon pisanja Lobija, kompanija istražuje slučaj Bara Reva - www.lobi-info.rs

Nakon pisanja Lobija, kompanija istražuje slučaj Bara Reva

2 minuta za čitanje
Fotografije jasno svedoče

Nakon pojave fotografija na Fejsbuku i našeg članka na ovu temu, slučaj Bara Reva je zaintrigirao javnost i medije.

Kada samo objavili članak o izbacivanju betona u ovo zaštićeno prirodno stanište, kontaktirali smo i navedenu kompaniju kako bi dobili njihov komentar ovog slučaja.

Zanimalo nas je da li će biti utvrđena odgovornost za ovaj slučaj i da li će ova kompanija sanirati štetu koja je naneta ovom lokalitetu.

Saopštenje kompanije CRH Srbija prenosimo u celosti:

Menadžment kompanije CRH Srbija intenzivno ispituje sve relevantne činjenice i informacije vezane za fotografije miksera sa oznakama firme koji izručuje otpadni beton u prirodnom okruženju, a koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama.

Kao kompanija koja zaista želi da bude društveno odgovorna, a ne samo deklarisano i na papiru, menadžment se obavezuje, da će u slučaju da je u pitanju kompanijska odgovornost, preduzeti mere protiv odgovornih lica, kao i da će sanirati svu štetu koja je na taj način nastala.

O rezultatima interne istrage, kao i o svim daljim aktivnostima, CRH Srbija će obavestiti javnost, i posebno one građane i nevladine organizacije koje su na društvenim mrežama i u javnom prostoru najpre iznele svoju zabrinutost.

Reagovala i udruženja

Kako smo saznali, osim Vašeg Lobija, reagovala su i brojna udruženja sa leve obale i iz Beograda. Time je javnosti stavljeno do znanja da ovakva dešavanja više ne mogu da prođu neprimećeno.

Nadamo se da će navedena kompanija zaista utvrditi realnu odgovornost i zaista sanirati štetu koja je naneta staništu Bara Reva.

Mi ćemo svakako nastaviti da pratimo ovaj slučaj.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Uslikani kako zatrpavaju otpadom zaštićene vrste na levoj obali

Sledaća priča

Danas Beograd bira novog gradonačelnika

Poslednje od Vesti