in

Nakon pisanja Lobija, kompanija istražuje slučaj Bara Reva

Fotografije jasno svedoče

Nakon pojave fotografija na Fejsbuku i našeg članka na ovu temu, slučaj Bara Reva je zaintrigirao javnost i medije.

Kada samo objavili članak o izbacivanju betona u ovo zaštićeno prirodno stanište, kontaktirali smo i navedenu kompaniju kako bi dobili njihov komentar ovog slučaja.

Zanimalo nas je da li će biti utvrđena odgovornost za ovaj slučaj i da li će ova kompanija sanirati štetu koja je naneta ovom lokalitetu.

Saopštenje kompanije CRH Srbija prenosimo u celosti:

Menadžment kompanije CRH Srbija intenzivno ispituje sve relevantne činjenice i informacije vezane za fotografije miksera sa oznakama firme koji izručuje otpadni beton u prirodnom okruženju, a koje su se pojavile u javnosti i na društvenim mrežama.

Kao kompanija koja zaista želi da bude društveno odgovorna, a ne samo deklarisano i na papiru, menadžment se obavezuje, da će u slučaju da je u pitanju kompanijska odgovornost, preduzeti mere protiv odgovornih lica, kao i da će sanirati svu štetu koja je na taj način nastala.

O rezultatima interne istrage, kao i o svim daljim aktivnostima, CRH Srbija će obavestiti javnost, i posebno one građane i nevladine organizacije koje su na društvenim mrežama i u javnom prostoru najpre iznele svoju zabrinutost.

Reagovala i udruženja

Kako smo saznali, osim Vašeg Lobija, reagovala su i brojna udruženja sa leve obale i iz Beograda. Time je javnosti stavljeno do znanja da ovakva dešavanja više ne mogu da prođu neprimećeno.

Nadamo se da će navedena kompanija zaista utvrditi realnu odgovornost i zaista sanirati štetu koja je naneta staništu Bara Reva.

Mi ćemo svakako nastaviti da pratimo ovaj slučaj.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uslikani kako zatrpavaju otpadom zaštićene vrste na levoj obali

Danas Beograd bira novog gradonačelnika