Danas Beograd bira novog gradonačelnika - www.lobi-info.rs

Danas Beograd bira novog gradonačelnika

1 minut za čitanje

Sednica Skupštine grada na kojoj će biti izabran 67. gradonačelnik Beograda počela je u 10.15, a već sat ranije krenulo je okupljanje građana na potezu od Glavne pošte u Takovskoj do Trga Nikole Pašića.

Međutim, posle samo par minuta određena je pauza kako bi komisija završila sa radom povodom ostavki koje su podneli pojedini odbornici, između ostalih Siniša Mali i Aleksandar Antić.

Oni, naime, zbog obaveza na svojim funkcijama u Vladi Srbije neće biti u mogućnosti da budu i poslanici u gradskoj Skupštini.

U masi među okupljenima na Trgu Nikole Pašića nisu vidljivi nikakvi transparenti, ni poruke, ali kako su nam rekli, radi se o članovima i simpatizerima Srpske napredne stranke koji su „došli da daju podršku budućem gradonačelniku“.

Da se radi o simpatizerima naprednjaka bilo je jasno kada je na sednicu stigao Dragan Đilas kojeg su dočekali zvižducima i povicima „ua“.

Na drugoj strani, kada je pristigla delegacija SNS, na čelu sa kandidatom za gradonačelnika dr Zoranom Radojičićem, okupljeni su ih dočekali ovacijama, a mnogi su hteli samo da mu stisnu ruku.

Izgleda da okupljeni građani danas imaju slobodan dan.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Nakon pisanja Lobija, kompanija istražuje slučaj Bara Reva

Sledaća priča

Šta sve penzioneri mogu raditi u Beogradu potpuno besplatno

Poslednje od Vesti