in

Šta sve penzioneri mogu raditi u Beogradu potpuno besplatno

Plivanje na bazenima, joga, izleti, obuke na računarima, učenje stranih jezika samo su neki od mnogobrojnih programa koje penzioneri mogu koristiti potpuno besplatno u Beogradu.

Skoro na svim beogradskim opštinama, najstarijim sugrađanima su obezbeđeni jednodnevni i dvodnevni izleti. Obilasci fruškogorskih manastira, vojvođanskih gradova i sela, istorijskih znamenitosti Srbije i spomenika kulture, samo su neka od putovanja na koja su išli ili će tek da idu beogradski penzioneri.

Tako im je omogućeno da u godinama kada nemaju obaveze mogu da se upoznaju sa svojim vršnjacima i možda steknu neka nova prijateljstva.

Za one koji žele da budu u dobroj formi nekoliko opština je obezbedilo i rekreativno plivanje u određenim dnevnim terminima. Tako je Novi Beograd obezbedio najstarijima besplatne termine na SC „11. april“, dok je Stari grad isto učinio ali na SRC „Milan Gale Muškatirović“.

Ako je suditi prema programima koje opštine obezbeđuju, oko penzionera se najviše trude čelnici Starog grada, pa osim besplatnog plivanja, pripadnici trećeg doba mogu ići i na časove joge i fitnesa bar dva puta nedeljno. Tokom zime oni vežbe rade u zatvorenom prostoru, a leti napolju ili u bazenu.

Osim toga, među seniorima popularno je i upoznavanje sa modernim tehnologijama, pa im tako pojedine opštine nude kurseve računara, a naročito korišćenje skajpa.

Oni nešto hrabriji odlučuju se na učenje stranih jezika, naročito engleskog, dok Voždovčani naprimer svoje najstarije sugrađane često obraduju besplatnim ručkom u Skadarliji i književnim večerima. Ljubiteljima kulture opštine su obezbedile i besplatne karte za pozorište a Zemuncima i učenje umetničkih zanata.

Radionice i u Gerontološkom centru

Dnevni centri i klubovi za starije u Gerontološkom centru Beograd, najstarijim sugrađanima nude brojne besplatne programe na nekoliko lokacija u srpskoj prestonici. Seniori u klubu, imaju pravo da koriste kurseve dekupaža, engleskog jezika, štrikanja, heklanja, kurs fotografije, slikanja, rekreativnih vežbi…

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas Beograd bira novog gradonačelnika

    U nesreći na Zrenjaninskom putu stradala žena