Uslikani kako zatrpavaju otpadom zaštićene vrste na levoj obali - www.lobi-info.rs

Uslikani kako zatrpavaju otpadom zaštićene vrste na levoj obali

2 minuta za čitanje
2

Bara Reva je oaza divljine na levoj obali, na kojoj je do sada nađeno preko 150 vrsta ptica, ali to ne sprečava kamione kompanije CRH Srbija (cementara Popovac kod Paraćina) da u nju izručuju otpadni beton.

Na Fejsbuk stranicama Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, ali i Lige za ornitološku akciju Srbije, imali smo priliku da jasno vidimo fotografije na kojima se vidi kamion ove kompanije kako u ovo zaštićeno stanište izbacuje preostali beton.

Objava sa Fejsbuka

Kako kažu, aktivista koji je prisustvovao događaju i vozaču ovog kamiona ukazao na evidentno vršenje krivičnog dela, umesto izvinjenja dobio je pretnje!

Inače, osim 152 vrste ptica koje su zabeležene na ovom zatićenom staništu, uključujući strogo zaštićene vrste poput orla belorepana – koji se hrani ribom iz ovog jezera, ovde se mogu naći i vidre – koje se takođe hrane ribom koja je prisiljena da pliva u njihovom otpadu. Tu su i biljne vrste kao što je beli lokvanj.

Fotografije jasno svedoče

Bara Reva je deo područja za ptice od međunarodnog značaja

CRH Srbija se na svom sajtu hvali politikama zaštite životne sredine i nekakvim standardima, ali to valjda ne važi za Republiku Srbiju već za neke druge države u kojima takođe posluju.

Fotografije jasno svedoče

Fotografije koje smo dobili jasno svedoče o nemaru i bahatosti zaposlenih u ovoj kompaniji, pa smo od kompanije CRH zatražili objašnjenje i komentar. Ukoliko odgovor dobijemo biće objavljen.

Foto: Liga za ornitološku akciju Srbije

2 Comments

  1. Ako se korumpiranim idiotima ne ne stane na put,unistice svo ekiloshko blago u ovoj zemlji.Bara Reva nije jedini primer tog ekocida,ali po svojoj posebnosti-jeste.Izgleda da je vreme za ozbiljnu i odlucnu akciju odbrane zivotne okoline.Stvar ne trpi odlaganje.

Leave a Reply

Prethodna priča

Beživotno telo pronađeno na popularnoj plaži Bela stena

Sledaća priča

Nakon pisanja Lobija, kompanija istražuje slučaj Bara Reva

Poslednje od Vesti