in

Zbog nestanaka struje u Padinskoj deca se smrzavaju u školi

U Padinskoj Skeli ceć godinama sugrađani muče muku sa iznenadnim nestancima struje, koji često nisu najavljeni, a najteže je u zimskom periodu.

Ovaj problem nije samo teret za sugrađane, već i za osnovnu školu „Olga Petrov“ jer časove je teško nastaviti kada vam u školi nestane struja.

Kako kažu iz ovog naselja, u ponedeljak je situacija kulminirala jer je struja nestajala više od 20 puta, a sugrađani su najblaže rečeno ogorčeni.

Prema rečima direktorke ove osnovne škole, Merice Buj Bjelogrlić, godinama unazad škola muku muči sa čestim nestancima struje, pogotovo u jesenjim i zimskim mesecima.

Pre korone đaci su gubili časove u popodnevnoj smeni, jer isključenja nikad nisu bila najavljena, već su „sijalice“ gasile iznenada.

Više ne znamo šta da radimo, u ponedeljak je struja nestajala bezbroj puta. Učionice su nam digitalizovane, imamo pametne table. Struja nestane, pa posle par sekundi ili minuta dođe. I tako u nedogled. Zamislite šta se dešava sa kompjuterom, pametnom tablom, projektorima, kada se isključe i uključe 30 tak puta – kaže direktorka škole

U školi se najviše brinu da će se računarska oprema pokvariti, a škola nema novca da kupuje nove računare i pametne table.

Grejanje je u školi, takođe, povezano sa električnom energijom, tako da kada nestane, nema ni grejanja.

To traje već godinama, žalili smo se EDB, ali bez rezultata. Srećom, da on lajn nastavu deca mogu da prate preko mobilnih telefona, pa tu nije bilo većih problema zbog nestanka električne energije.

Kako su škola i vrtić povezani, kada nema grejanja zbog nestanka struje u školi i u obdaništu je hladno.

Molimo nadležne da pod hitno obrate pažnju na ovaj problem, jer deca ne treba da se smrzavaju!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Delovi Krnjače i Koteža danas bez struje zbog radova

Maske obavezne i na otvorenom