in

Vrtići dezinfikovani i spremni za povratak dece u maju

Svi vrtići u Beogradu su dezinfikovani i oni u roku od 24 sata mogu da počnu sa radom. Čeka se dalja preporuka epidemiologa i odluka Vlade Srbije, u skladu sa daljim razvojem situacije sa virusom COVID 19.

Veliki broj sugrađana postepeno se vraća na svoja radna mesta. To znači da će otvaranje predškolskih ustanova biti neophodno, jer epidemiolozi smatraju da je veoma riskantno da mališane čuvaju bake i deke.

Otvaranje SOS vrtića u koja bi bila smeštena deca čiji su roditelji zaraženi korona virusom, na sreću nije bilo potrebno, iako je i ovaj scenario bio spreman.

Kada stručnjaci procene da je povratak dece u kolektiv potpuno bezbedan i za decu i za zaposlene u predškolskim ustanovama, Grad Beograd će preporuku istog časa sprovesti i u roku od 24 časa otvoriti vrtiće – rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kao najrealnija opcija spominje se otvaranje vrtića početkom ili sredinom maja, odnosno period za kada je najavljeno i ukidanje policijskog časa.

Vrtići će najverovatnije biti otvarani postepeno. Prvo će se organizovati čuvanje manjeg broja dece, ali uz najstrože bezbednosne mere kako ne bi došlo do širenja korona virusa.

U ovom trenuktu nije poznato da li će istovremeno, pored državnih, biti otvoreni i privatni vrtići.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

sto evra

Ko prvi dobija 100 evra, a ko mora da zove telefonom ?

Gradske službe kreću u suzbijanje ambrozije košenjem