in

Volim, volim da te volim…

Volim, volim da te volim...
Volim, volim da te volim...

Od trenutka kada se rodite, vi osećate nešto. Vi možete zaustaviti vaše svesne misli ali nikad ne možete zaustaviti osećanja, jer biti živ znači osećati život.

Mnogo je stvari koje se bojimo priznati sebi a i drugima. Jedno, čini se, od najtežih priznanja jeste „Volim te„! Neki se plaše da izgovore ove dve reči kako ne bi bili odbijeni ili bili dočekani neugodnim ćutanjem sa druge strane. Neki se kriju iza reči: patetično, izlizano, ironično.
Ne, ja ne mislim da je tako! Ljubav je hrabrost i priznanje ljubavi je veličanstveni osećaj, baš kao i doživeti od osobe koju voliš.

No, u našoj skromnoj literaturi, misleći na novinarsku, naićićemo na bezbroj nebuloznih, grubih i otužnih saveta i „ljubavnih pravila“.

Da li ljubavna pravila postoje?

Volim, volim da te volim... Ukoliko čitate Cosmopolitan, ljubavna pravila definitivno postoje. Pitanje je, da li verujete u njih?
Prvo nepisano pravilo jeste da muškarcu nikad ne izjavljujete ljubav jer tada pokazujete svoju odanost i slabost što će on iskoristiti! Drugo je vreme i mesto iskazivanja ljubavi. Zatim gestikulacija prilikom izjavljivanja, poruke ljubavnih sadržaja i slično. Nije ni čudo žto su nam deca ksenofobična za ljubav!

No, u ljubavi ne postoje pravila. Možemo pokušavati da se pridržavamo priručnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategije ponašanja, ali sve su to koještarije. Srce odlučuje i najbolje trenutke života ne ispisujemo mi svojom rukom. Prava ljubav je čin totalnog prepuštanja.

Da li i dalje verujete u ljubavna pravila? U ovakvim, dilemnim situacijama volim da citiram Danila Kiša: „Budite oprezni. Nemojte nikog da povredite, ljubavne rane ostaju najdublje urezane u duši. I nemojte da vam literatura zameni ljubav, literatura je opasna. Život se ne može zameniti ničim“

No, dragi i drage moje kad god nekome želite da iskažete ljubav, nije bitno gde i kada, važno je da dolazi iz srca. Ljubav nije poker, ne gubi smisao kada igrate otvorenih karata.

Osećanja iskazana muzikom

Volim, volim da te volim...Ukoliko vam je teško da izgovorite dve famozne reči tu su pesme koje sam ja često koristila i dan danas se nalaze u mom repertoaru. Bilo pesme naših pesnika, bilo pesme folk-narodnog žanra. Često su bile prisutne pesme od Mike Antića do Mitra Mirića: Jesi l’moje najmoje, jesam tvoje najtvoje, Volim da te volim, Voli me danas više nego juče. Verujte mi, deluje!

A ukoliko dobijete negativan odgovor dovoljno je samo reći „Pukla tikva“ (moja omiljena uzrečica kad se naljutim) ili“ Sve će to narod pozlatiti“!

No, ja se predivno osećam kad kažem mom čoveku da ga volim i osećam se predivno kad on to kaže meni jer sam sigurna da tako misli. A ukoliko stvarno posle iskazane rečeniče, partner uzvrati ćutanjem, ne brinite. Vi ste se , rekavši to , više moralno uzdigli iznad partnera kao ličnost.

A ja ću i dalje ostati dosledna sebi i umesto „Volim te M“ reći:
„Voli me danas, više nego juče , a manje od sutra i sve tako redom“

Verna čitateljka A.A.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    borcanac-haski

    Nije da samo krademo bicikle, ima nešto što i vraćamo – „Borčanac“ našao haskija

    Gužve preko Pančevca

    Svakodnevne gužve preko “Pančevca”, ali ne i za Pančevca…