in

Nije da samo krademo bicikle, ima nešto što i vraćamo – „Borčanac“ našao haskija

borcanac-haski
borcanac-haski

Borčanac Branislav Đalić udomio je izgubljenog sibirskog haskija kojeg je pronašao u parku u Borči. Nakon veterinarskog pregleda, pomoću mikročipa saznao je da pas Bobi pripada porodici Hasanbegović iz Novog Pazara. Iako mu je bilo teško da se odvoji od umiljatog haskija, Branislav ga je ipak vratio porodici u kojoj je Bobi pre toga živeo devet godina.

Primetio sam haskija u parku kako se igra sa decom i pomislio da je njegov vlasnik tu, ali nakon par minuta, umesto dece, oko njega je bio čopor lokalnih pasa koji su ga napali. Uspeo sam da ih rasteram, a psa odveo u stan gde sam ga očetkao i dao mu hranu i vodu, a potom poveo i na posao – priča Branislav Đalić.

Čipovanje od 800 do 1.000 dinara

REGISTAR – Svaki pas prilikom prve vakcinacije do osme nedelje u obavezi je da bude obeležen mikročipom prema Pravilniku o načinu obeležavanja i registracije pasa i mačaka. Čipovanje košta od 800 do 1.000 dinara, a kazna za nesavesne vlasnike koji ne ugrade svojim psima mikročip do 5.000 dinara.

Branislav je već sutradan Bobija odveo kod veterinara gde je pomoću mikročipa saznao osnovne podatke o njemu i njegovom gazdi.

– Veterinar je nakon pregleda rekao: “Čestitam, postali ste vlasniik divnog psa, pošto pripada porodici iz Novog Pazara.” Istina je da mi je Bobi za kratko vreme postao vrlo drag, ali sam bez razmišljanja pozvao njegovog vlasnika i saopštio da je pas kod mene – kaže Đalić.

Nakon razgovora koji je mnogo usrećio članove porodice Hasanbegović, vlasnik Nermin je došao po Bobija i sa suzama u očima ga vratio njihovom domu posle godinu dana.

Bobi je nadaleko poznat u Novom Pazaru. Ima specifične crno-bele šare, a zbog svoje miroljubive prirode miljenik je dece koja su ga mnogo puta vraćala kući kada bi zalutao u gradu.

borca-haski„Sibirski haski ima nagon za trčanjem, pa je Bobi često izlazio iz našeg velikog dvorišta, ali se uvek vraćao. Šest meseci od njegovog nestanka slučajno sam ga prepoznao po ožiljku na njušci na fotografiji nepoznate devojke na Fejsbuku. Kontaktirao sam je, ali su mi tada rekli da zaboravim na psa jer je prodat u Beogradu“ priseća se Nermin i dodaje da je sada presrećan što je Bobi opet s njima.

Bobijeva majka je takođe pripadala porodici Hasanbegović, a Bobi je iz njenog prvog legla.

– Bio nam je ružan kada je bio mali i njega smo prvog prodali. Posle četiri meseca video sam ga na gradilištu i nisu mi se dopali uslovi u kakvim su ga čuvali pa sam ponudio da ga otkupim i tada sam ga vratio kući – priča Nermin i dodaje da je Bobiju suđeno da se uvek vrati svojoj porodici.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Srbija - manjak para

Srbija u brojkama za prvu polovinu 2012

Volim, volim da te volim...

Volim, volim da te volim…