Višak đubreta ili manjak kontejnera?!

Višak đubreta ili manjak kontejnera?!

2 minuta za čitanje
2
Đubre van kontejnera
Đubre van kontejnera

Višegodišnji problem manjka kontejnera u našem naselju i dalje je noćna mora za meštane i plodno tlo za širenje zaraze i bakterija. Iako kamioni jednom nedeljno (četvrtkom) odvoze smeće iz našeg naselja, a neretko intervenišu i bageri, slika je gotovo svakog dana ista.

Od đubreta se kontenjeri ne vide, a opojni miris nesmetano širi.

Da ne spominjem pse lutalice, koji nemaju drugi dom, i svoje parče hleba traže u dotičnom leglu zaraza, raznoseći đubre po naselju (Glogonski rit).

U JKP „Čistoća“ navode da je broj kontejnera dovoljan u odnosu na broj meštana koji bacaju djubre i da ne mogu da dolaze češće zbog nedovoljno sredstava u budžetu!
Đubre van kontejnera
Znači:
7 kontenjera = 9 zgrada
7 kontenjera = 9 zgrada * 18 porodica
7 kontenjera = 162 porodice
Hmm, neko nam je pogresio u računici?!

No, da bismo rešili problem, treba se samo pridržavati sledećih saveta:

• Kupovina kesa od 500l i izbacivati svakog četvrtka!
• Prilikom bacanja đubreta, odaljiti se od kontenjera 100m i u stilu Saše Đorđevića gađati trojku, kako vam iz dotičnog legla ne bi iskočila zatrpana mačka ili komšija.
• Smeće bacati noću kako ne bi videli gde pada. Takodje goste pozivati u periodu od 20h- 5h kako se ne bi sudarili sa đubretom.
• Pažljivo prolaziti autom „Ulicom zaraze“ u stilu Kremenkovih (dižući kola i trčati nogicama) kako bi preskočili đubre po trotoaru.
• Preseliti se u Bulevar kralja Aleksandra gde su postavljeni podzemni kontejneri, tačnije 140 kontejnera. Šta da radimo kad naša ulica nema titulu?!
• Čekati izbore i rešiti problem lošeg zbrinjavanja otpada.
• Podržati projekat države „Deca bez budućnosti“ u kojem se sve više ljudi hrani iz kontejnera kako bi povećali obim dotičnog.

 

Dakle, molimo gospodina Đilasa da nam uvede građanski SMS- servis za info, u koje će vreme naići kamion da izprazni kontenjere ili o stepenu popunjenosti. A mi ćemo kupovati kese od 500l i držati ih u kući od četvrtka-četvrtka!

Verna čitateljka A.A.

2 Comments

Leave a Reply

Pančevac stari
Prethodna priča

Pančevac - novi asfalt, staro lice

Default thumbnail
Sledaća priča

Devojke niškog Mašinca savladale "Borčanke"

Poslednje od Iz ugla čitalaca...