Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Pančevac stari

Pančevac – novi asfalt, staro lice

u Vesti od

Žitelji naselja sa leve obale Beograda koji imaju potrebu da svakodnevno ili barem jednom nedeljno prelaze most, su sigurno primetili da je zamenjen habajući sloj asfalta na Pančevačkom mostu – naš “Pančevac”.

Radovi su započeti 15. septembra, po planu je već trebalo biti završeno, naravno uvek se neka kiša ispreči pa se rok probije, ali za koji dan će sigurno biti završena oba kolovoza.

Pančevac iz vazduha - Foto: Vojislav Đukić Prvo je asfaltiran kolovoz u pravacu ka gradu, dok se upravo radi kolovoz na pravcu iz grada. Mašine bi trebali samo da prebace i nastave sa zamenom habajućeg sloja asfalta i na Zrenjaninskom putu, koji sve više podseća na kaldrmu.

Zanimljivo:  Jutros ponovo saobraćajne gužve na Pančevačkom mostu

Ono što mora da se pohvali, to su radovi koji nisu stvarali gužvu i remetili funkcionisanje saobraćaja, jer su se svi radovi odvijali noću, od 22 časa uveče do 5 časova ujutru, kad je fluktuacija ljudi i tranzita najmanja.


Novi asfalt, staro lice

Malo zamaži, premaži, presvuci i nalickaj most, koji je u totalnom raspadu. Svesni ili ne, kad bi vršili test opterećenja, isti bi ODMAH zatvorili jer je nebezbedan i opasan po život.
Međutim, mi stanovnici leve obale Beograda smo prinuđeni da koristimo isti, dok “Kinez” ne bude gotov.

Do tada, sa tri prsta se prekrsti kad most prelaziš ti, moli Boga svoga da ne bude probijanje roka “Kineskog mosta”.

MolitvaPančevac 1932 godine
Moste naš, koji si iznad Dunava,
da se svetli asfalt Tvoj,
da dođe rekonstrukcija Tvoja,
da bude stabilnost Tvoja
i na njemu kao na zemlji.

 

RaskrsnicaOTVORENA RASKRSNICA ZA KOJU SMO LOBIRALI
Raskrnica kod osnovne škole Stevan Sremac, o kojoj smo već pisali je otvorena za saobraćaj. Linija 104 javnog prevoza saobraća standarnom rutom. Nećemo da preudiciramo da samo mi najzaslužniji, ali smo svakodnevno kontaktirali nadležne službe.

 
Vaš Lobi

Povezane teme:

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh