in

Il’ je nafta il’ je mamut u Borči

Nafta u Borči
Nafta u Borči

Ako već mesec dana stoji raskopana rupa u jednoj od glavnih ulica u Borči, u blizini osnovne škole Stevan Sremac na redovnoj ruti gradske linije 104, ili je nafta pronadjena ili arheološko nalazište iz doba jure.

Na raskrsnice ul. Ivana Milutinovića i Trga oslobođenja, po rečima stanovnika koji žive u blizini, već duže od mesec dana je raskopana velika rupa, uredno ograđena, postavljen kontejner i parkiran bager, sve po propisu i onako kako smo navikli.

Pokušali smo danas više da se informišemo u Beograd putu, kad je rupa tačno nastala, da li postoje određeni problemi, šta se popravlja i kad se očekuje završetak. Od ljubaznog osoblja nismo mogli odmah dobiti više informacija, ali smo uredno ostavili kontakt podatke i očekujemo tokom sutrašnjeg dana da će nas obavestiti.

Na pojedinim raskrsnicama u Borči su postavljeni znakovi „obilaznica“, složićete se da kad se kod nas pomene takva reč, odmah nas asocira na višegodišnje laganje i nova obećanja na izborima.


Od gradskog saobraćajnog smo saznali da je trasa linije 104 izmenjena od 07.08.2012. godine zbog hitnih radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, koje smo takođe kontaktirali i dobili informaciju da je „ukinut deo cevovoda i da se ne zna rok završetka radova, naravno više informacija sutra“.

Izmenjena trasa 104 u Borči
Izmenjena trasa 104 u Borči

Na mapi možete pogledati izmenjenu trasu linije 104.

Linija 104 u oba smera, će saobraćati: Ivana Milutinovića – Valjevskog odreda – Milana Ajvaza (bivša ul. JNA) – Branka Radičevića – Petra Drapšina – Ustavska i dalje redovnom trasom.

Stajališta:
Privremeno se ukidaju stajališta: „Valjevskog odreda“, za liniju 104, u smeru ka Crvenki, „Sonje Marinković“, u oba smera i „Trg oslobođenja“ u smeru ka Crvenki.
Privremeno se uspostavlja stajalište u ul. Ustavskoj, 80m posle raskrsnice sa ul. Petra Drapšina, u smeru ka Crvenki.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Narednih dana kad budemo imali više informacija obavestićemo Vas. Iskreno se nadamo da će nas kontaktirati iz javnih služni kao što su obećali, ali i ako nas ne kontaktiraju, mi ćemo njih opet zvati.

Vaš Lobi

Nafta u Borči Nafta u Borči Nafta u Borči
Nafta u Borči Nafta u Borči Nafta u Borči

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Danas sam prošao pored iskopine i video nekoliko radnika koji menjaju neku cev čini mi se, i ovi gore kao nešto rade, i buldožer neki je pokrenut čak. Tako da možemo očekivati ubrzo ishod iskopavanja nafte/mamuta. 😀 Naravno, uz filozofiju rada dvojca nadgledaju-jedan radi malo će se to sporije odvijati ali će biti valjda uskoro gotovo. 🙂

Mika Alas Ribnjak - 2013

Galerija | Mika Alas Ribnjak

Leva obala Beograda Istraživanje

Reportaže sa leve obale Beograda