in

Veliki broj sugrađana juče u Kotežu na protestnom koncertu (FOTO + VIDEO)

Kako je i najavljeno, naše komšije iz Koteža juče su se okupile u ovom naselju, i to u velikom broju, na protestnom koncertu pod nazivom „Pevajmo od muke“

Oko 500 sugrađana svih uzrasta okupilo se juče u 18 časova, na koncertu u Kotežu sa ciljem da podsete sve nadležne da mi na levoj obali postojimo!

Na ovom koncertu nastupili su poznati umetnici koji zapravo i žive u Kotežu, poput jazz diva Beti Đorđević i Nade Pavlović, kao i repera Timbea, Eufrata i Jankare

Svi umetnici su bez razmišljanja prihvatili poziv organizatora, udruženja građana Kotež, i time podržali borbu svojih sugrađana za normalne uslove za život.

Protest je otvoren nastupom KUD Kolan čiji su mladi članovi izveli splet igara. Nastupili su na ulici, između škole „Vasa Pelagić“ i koteške crkve.

U parku kod crkve nastavljeno je nastupom Beti Đorđević i Nade Pavlović. Vlada Mandić je poželeo Kotežanima „da uspeju u onome što su naumili“, pa „naterao“ prisutne da pevaju sa njim.

Nakon otprilike sat vremena „žive svirke“, popularni Timbe najavio je nastupe rep scene:

Čuvajte kraj, ako popijete pivo, bacite limenku u kantu. Mi Kotežanci imamo hip-hop, a sad imamo mlade lavove koji rade i kidaju – rekao je Timbe

Takođe, zahvalio se Beti i Nadi, „jer su uticale na razvoj njegove i Nigrutinove muzike“, a zatim je prepustio mikrofon mladim snagama Vuu, Jankari, Coi i Baster Džiju.

Predstavnici UG Kotež se nadaju da će ova akcija konačno skrenuti pažnju nadležnih i kažu kako nemaju nameru da prestanu sa manifestacijama ovog tipa.

Ako ne krajem ovog meseca, već početkom sledećeg ponovo će organizovati koncert.

Sve dok oni kojima je to posao ne dođu i ne vide gde je Kotež „jer je potpuno zapostavljen, kao slepo crevo

Na koncert su pozvali i predsednika opštine Palilula, člana opštinskog odbora za ekologiju, Komunalnu policiju i predstavnike Grada, međutim, nikakav odgovor nisu dobili.

Svi treba ovako da se ponašaju i da prave što više ovakvih akcija, što ekoloških i humanitarnih i bićemo fenomalni, smatra glumac Viktor Savić koji je pružao podršku Kotežanima iz „bekstejdža“.

Čitav događaj je imao i humani karakter jer su prikupljana novčana sredstva za operaciju Marine Minić iz Koteža, kako bi konačno otišla na operaciju i prohodala.

Koliko će nadležni zaista imati sluha za glas sugrađana iz Koteža, ostaje da se vidi. Ipak, Kotežani su nam pokazali da se ujedinjeni glasovi ipak mnogo dalje čuju nego usamljeni.

Foto i video: Facebook, UG Kotež

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Delovi Borče danas i sutra bez vode zbog radova

    Objavljene preliminarne liste za upis u vrtiće