in

U Padinskoj Skeli i Kovilovu struju palili-gasili 15 puta

Stanovnici Padinske Skele i Kovilova su besni zbog nenajavljenih isključenja energije minulog vikenda, a „EPS Distribucija“ kaže da su prekidi bili namerni da bi se otkrio kvar na mreži.

Žitelji Padinske Skele i Kovilova imali su, kako kažu, 15 nenajavljenih restrikcija struje proteklog vikenda! Zbog toga su strahovali da će im „pocrkati“ aparati.

Iz „EPS Distribucije“ izvinjavaju se korisnicima i objašnjavaju da su morali ovo da urade kako bi otkrili kvarove na mreži.

– Dođe na 30 sekundi, pa nestane. Opet stigne, pa posle 15 minuta ode – priča sugrađanka S. B. – U nedelju pre podne sam pokušala da usisam kuću, ali struja je u roku od četiri sata nestala sedam puta, pa sam morala da isključim usisivač da se ne pokvari. Situacija se normalizovala tek po podne.

Kako navodi naša sugrađanka, usled čestih prekida u snabdevanju električnom energijom samo pukom srećom nisu joj „crkli“ frižider, zamrzivač, veš-mašina…

– Nisam bila tokom oba dana sve vreme kod kuće. Komšije kažu da je struja nestajala sigurno 15 puta, pa je stvarno čudo što mi nije stradala bela tehnika – revoltirana je žiteljka Padinske Skele.

Nadležni mole meštane za razumevanje zbog restrikcija tokom vikenda.

– Zbog otkrivanja tačnih lokacija kvarova 17. i 18. juna u više navrata je prekidano napajanje korisnika u Padinskoj skeli – saopšteno je za „Novosti“ iz „EPS Distribucije“. – Izvinjavamo se svim korisnicima zbog neprijatnosti, ali su zbog postupka popravki i bezbednosti bili neophodni prekidi u snabdevanju. Naše ekipe otklonile su kvarove u distributivnom elektroenergetskom sistemu na području Padinske skele u najkraćem mogućem roku i preduzele preventivne mere da se spreče ponovni prekidi.

Malo, malo bez struje a razlog sova

ugrađani iz Padinske skele ranije su češće ostajali bez električne energije. Stanari ovog dela prestonice dobijali su tada razna objašnjenja, na primer da je struja nestajala zbog visokog napona, a jednom prilikom zato što su sove ušle u staru trafostanicu.

U poslednjih godinu dana i više, prema svedočenju ljudi iz ovog naselja, stanje se popravilo.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Centar 3 u Borči bez vode zbog radova

    Naša opština nagradila najbolje učenike. Đaci generacije idu na Krf